Pro Dominiku, která je žákyní sedmé třídy třebíčské základní školy T.G. Masaryka, to byla první zkušenost v reprezentaci.

Z vítězství na významném zápase má velkou radost. Deníku přiblížila i atmosféru v jejich dívčím týmu po vítězství. „Skákaly jsme radostí po ledě. Domů jsem pak posílala smsku, že jsme vyhrály,“ líčila mladá obránkyně. Dominičinými skalními fandy jsou doma úplně všichni, včetně dvou mladších bratrů. A tak se slavilo vítězství při dovezené čokoládě.

„Hokej hraji už od sedmi let. Nejdřív s hokejem začal bratr a já se chodila na něj jen dívat. Jednou, když jsem tam tak přišla, se mě trenér zeptal, jestli to nechci taky s nimi zkusit. A od té doby hraji hokej. S klukama. Hrála jsem za šestou třídu. Ale teď už budu hrát za starší žáky,“ podotkla sympatická hokejistka.

Sport byl prý její vášní od malička. Už coby asi pětiletá dělala gymnastiku, pak se věnovala aerobiku, plavání a fotbalu. „Jak jsem ale přišla k hokeji, už dělám jen hokej,“ svěřila o své zálibě, která jí zabere nemálo času. Tréninky se odehrávají v sezóně čtyřikrát za týden a k tomu o víkendu zápas. Za úspěch svého domácího třebíčského týmu považuje Dominika to, že se jim podařilo dostat se do E.ON Hockey Cup, kde skončili na šesté příčce. „To je ze zhruba čtyřicítky družstev úspěch,“ zdůraznila obránkyně.

Přehrály i vyšší soupeřky

Jak se jí podařilo dostat do reprezentace, popsala: „Kromě toho, že hraji v Třebíči s klukama hokej, hraji ještě za jeden klub za ženy za Brno. Tamní trenér trénuje reprezentaci, tak si mě na zápas do Švýcarska vzal s sebou.“

Přípravy podle jejích slov nebyly nijak zdlouhavé. „Před zápasy jsme měli jen jeden společný trénink. Znala jsem tam vlastně jen dvě holky,“ přiznala Dominika. Cizí prostředí ani cizí spoluhráčky ji nijak z míry nevyvedly. Poznámku měla na adresu soupeřek: „Byly podstatně vyšší. Ale ani to si myslím nijak zvlášť nevadilo. Vyhrávaly jsme zápasy hned od začátku.“ Tým prý podržely i skvělé brankářky – Klára Peslarová a Kateřina Zechovská.

Dominika sleduje zápasy naší reprezentace na MS v ledním hokeji. „Fandím Rolinkovi, Havlátovi, máme dobrého brankáře. Věřím, že mistrovství vyhrajeme,“ těší se. „Jsem ráda, že dělám sport, protože nechci sedět doma. Díky sportu může být člověk i dlouho zdravý,“ tvrdí talentovaná hokejistka.