Hned v následujícím kole splnili roli favorita na ledě Uherského Hradiště. Na této výhře se dvěma góly podílel Milan Kazatel. Při zaváhání pronásledovatelů Frýdku-Místku a Karviné, kteří o víkendu získali po bodu, Třebíčští získali šestibodový náskok na čele.

TŘEBÍČ – ZNOJMO 3:2


V úvodu utkání se ostrou střelou z levého kruhu prezentoval domácí Šulc, ale jeho pokus znojemský brankář kryl. Ovšem ve třetí minutě udeřilo na druhé straně, kdy domácí propadli v útočném pásmu a útočník soupeře rychlý brejk zakončil bekhendovým blafákem – 0:1.


Ještě v téže minutě se první třebíčský útok snažil odpovědět. Deveri se po vhazování v útočném pásmu zmocnil puku, ale hostující brankář jeho pohotovou střelu kryl.


Jihomoravané bránili těsný náskok a hrozili z rychlých protiútoků a v deváté minutě jim jeden vyšel – 0:2.„Soupeř nám ujel a dal dva góly a my jsme celou dobu jim nemohli dát gól,“ litoval trenér Třebíče Luboš Sláma.


Dvě minuty před první sirénou se ve výhodném postavení před hostujícím brankářem ocitl Deveri, ale ten jeho teč vystihl.


Druhá třetina pokračovala ve stejném duchu jako ta první. Lídr se vrhal do útoku. Znojemští Orli bránili svůj náskok a spoléhali se na brejky. Třebíčský gólman jeden z nich svým parádním zákrokem zlikvidoval.


„My jsme do první třetiny nastoupili jako mistři světa. Bylo to pro nás strašně nešťastné, soupeřův gólman Kameš dobře chytal a oni velice dobře bránili obranné pásmo. My jsme je nemohli přestřílet, posteskl si třebíčský kouč.


Nakonec dvě minuty před odchodem do kabin třebíčský útočník Milan Kazatel střelou z místa mezi kruhy snížil.


V úvodu závěrečné části Třebíč v početní převaze Vyhnalíkem nastřelila tyč. „Nedařilo se nám ve střelbě. Trefili jsme tyč, kdybychom ty góly dali, tak jsme ten mančaft jsme jasně přehráli,“ má jasno třebíčský lodivod.


Ve 45. minutě měli hostitelé jednu minutu a 26 vteřin početní výhodu pěti proti třem, kterou však nevyužili. Zanedlouho měli stejnou výhodu měli i Znojemští a také bez gólového efektu.


V 51. minutě důrazný Danko Deveri na brankovišti dotlačil puk do branky a vyrovnal. Hosté vehementně protestovali, až to jihomoravský brankář neunesl a hodil svoji hokejku o mantinel právě proti brankovému rozhodčímu a vyfasoval za to desetiminutový osobní trest.


„K tomu spornému gólu, který uznal brankový rozhodčí, nevím, jestli byl, neměl jsem dobrý výhled. Trenér soupeře se rozčiloval, že to gól nebyl. Hráči mi po zápase řekli, že gól byl, ale je to věc rozhodnutí toho rozhodčího. Věřím tomu, že jsme měli takový tlak, že bychom stejně vyrovnali,“ nepochybuje šéf třebíčské lavičky.


Bez vteřiny jednu minutu do závěrečné sirény opět domácí kapitán Deveri svojí druhou brankou dokonal obrat a rozhodl, že všechny body zůstanou v Třebíči.


„Bylo to pro nás hodně nervózní, nakonec šťastný utkání se šťastným koncem. Nakonec jsem rád, že jsme tu střeleckou smůlu prolomili, protože předtím jsme ze soupeřova brankáře dělali hvězdu. Musíme to víc trénovat,“ hodnotí třebíčský kouč.

Branky a nahrávky: 38. Kazatel (Deveri), 51. Deveri, 60. Deveri (Vlašín, Weiss). Třetiny: 0:2, 1:0, 2:0. Třebíč: Dusík - Ivaník, Robotka, Peroutka, Donutil, Krejčí, Dobrovolný, Jakič, Vyhnalík – Deveri, Vlašín, Weiss – Paták, Šulc, Kazatel – Caudr, Fusek, Salák - Roupec, Horký, Svoboda.

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – TŘEBÍČ 3:4


Mladíci Horácké Slavie na ledě nepříjemného soupeře, se kterým již jednou v letošní sezoně prohráli nakonec úspěšně splnili roli favorita. Po Deveriho přihrávce zpoza branky a následné střele Petra Weisse se ujali vedení.


Hosté do konce úvodního dějství, konkrétně dvě minuty do první sirény, zásluhou Milana Kazatele, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě, zvýšili. V téže minutě Jan Caudr z bezprostřední blízkosti kolem brankáře upravil dílčí stav. Tak se poprvé do kabin šlo za stavu 3:1 pro Třebíč.


V průběhu druhé části domácí snížili, ale tři minuty před druhou sirénou opět Kazatel svým barvám vrátil dvougólové vedení.
V závěrečné periodě si lídr soutěže svůj náskok pohlídal a soupeři dovolil pouze čtyři sekundy před koncem střetnutí snížit na konečných 3:4.


„Bylo to odbojované utkání, ve kterém jsme byli po celou dobu herně lepším týmem a hráli na čtyři pětky. Jen ve třetí třetině jsme to pro jistotu stáhli na tři pětky, ale uhráli jsme to v bez nervů,“ byl spokojen třebíčský kouč.

Branky a nahrávky: 7. Weiss (Deveri, Vlašín), 18. Kazatel (Dobrovolný), 18. Caudr (Salák), 37. Kazatel (Deveri). Třetiny: 1:3, 1:1, 1:0. Třebíč: Dusík - Ivaník, Robotka, Peroutka, Donutil, Krejčí, Dobrovolný, Jakič, Vyhnalík – Deveri, Vlašín, Weiss – Paták, Šulc, Kazatel – Caudr, Fusek, Salák - Roupec, Horký, Svoboda.