Rozhodnuto v normální hrací době nebylo ani v Havlíčkově Brodě. Rebelové zdolali Hradec Králové až v prodloužení.

TŘEBÍČ - JIHLAVA 2:3 sn

Třebíč chtěla odčinit porážku z Kadaně a proti Dukle začala aktivně, jenomže svoje slibné příležitosti neproměnila. Hosté postupem času vyrovnali hru, měli možnost přesilovky, ale nevyužili jí. Šance se pak střídaly na obou stranách. O úvodní branku se postaral hostující Jeslínek, který využil špatnou rozehrávku a poslal Duklu do vedení. Jenomže o minutu později našel na druhé straně Laš volného Dočekala a bylo vyrovnáno.

Svižný hokej se hrál i na začátku druhé části, v šanci se ocitl třebíčský Burian, ale nadvakrát Novotného nepřekonal. Hra poté upadla do průměru. Nudu utnula až využitá přesilová hra Dukly Kolafovu střelu dorazil za záda bezmocného Čiliaka Velecký. To Horáckou Slavii nakoplo. Šanci Vondráčka a Čuříka ale zlikvidoval Novotný. Jihlavský gólman už ale nestačil na Dočekalovu střelu, která znamenala opět vyrovnání.

Ve třetím dějství bylo znát, o jak důležité body se hraje, k vidění sice šance Čachotského, Buriana a Dolníčka, ovšem gól už nepadl a muselo se prodlužovat. V této fázi zápasu byla blízko výhry Dukla, ovšem nevyužila přesilovku pět na tři a šlo se na nájezdy, ve kterých si ale všechno vynahradila.

Branky a nahrávky: 16. Dočekal (Laš), 38. Dočekal (Dolníček) - 15. Jeslínek, 30. Velecký (Kolafa, Čachotský). Rozhodující nájezd: Čachotský. Rozhodčí: Pešina, Jeřábek Adamec, Poruba. Vyloučení: 8:8, navíc Dočekal 5 plus do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 3140. Třetiny: 1:1, 1:1, 0:0 0:0. Třebíč: Čiliak - Rangl, Bilčík, Zdráhal, Dietz, Sláma, Čejka, Dlapa - Dočekal, Dolníček, Laš Němec, Ostřížek, Burian Čuřík, Kaut, Křivohlávek Vondráček, Káňa, Čech Přibyl. Jihlava: Novotný - Kolafa, Jaroš, Dobrovolný, Zadražil, Ficenc, Drtina, Štebih, Polcar - Hodek, Velecký, Čachotský Zeman, Hubáček, Malec Jeslínek, Filip, Prokš Pekárek, Maliník, Krupka.

H. BROD - H. KRÁLOVÉ 4:3 p

První šanci zápasu měli Rebelové. Ondráček střílel z úhlu do odkryté branky, ale puk v síti nakonec neskončil. Hradec se v přesilovce prezentoval nebezpečnou střelou Vágnera, ta ovšem šla těsně vedle. To už ale neplatilo po nekompromisní střele Švagrovského, který otevřel skóre. Hradec navíc do konce úvodní třetiny svůj náskok zvýšil. Třináct vteřin před sirénou tečoval Švagrovský zády k brance nahození Čápa a připsal si tak svou druhou trefu.

Domácí se dočkali snížení až v téměř polovině zápasu, kdy se při přesilovce trefil Havel. To Rebely nakoplo a zakrátko vyrovnal tvrdou přízemní střelou Polodna. Nerozhodný stav nemusel vydržet dlouho, Havlíčkův Brod se tlačil do koncovky, ale Čech v brance Hradce odolával. Nestačil až necelé tři minuty před koncem normální hrací doby na Rytnauerovo zakončení z přesilové hry. Vzápětí mohl zvýšit Havel, ovšem nestalo se. Místo toho si o pár chvil později vykoledoval vyloučení, což stálo Rebely tři body, protože vzápětí využil početní výhody hostující Moskal. Hosté nakonec mohli i vyhrát, obrovskou šanci měl několik vteřin před koncem Budínský, ale Dolejš Brod podržel. V prodloužení se radovali domácí. Kostourek našel Rytnauera, jehož střela zapadla do Čechovy branky.

Branky a nahrávky: 29. Havel (Kostourek, Ondráček), 37. Polodna (Musil, Havel), 58. Rytnauer (Kostourek), 65. Rytnauer (Kostourek) - 15. Švagrovský (Berger, Tvrdík), 20. Švagrovský (Čáp, Tvrdík), 59. Moskal. Rozhodčí: Petr Humpolíček - Maxim Černý, Daniel Reich. Vyloučení: 8:10. Využití: 3:2. Třetiny: 0:2, 2:0, 1:1 1:0. H. Brod: Dolejš - M. Blažek, Protivný, A. Jelínek, Soldán, Pavlík, Ostrčil, Novotný - Polodna, Endál (C), Vondráček, Knotek, P. Blažek, Ondráček, Rytnauer, L. Havel, Štěpánek, Stehlík, Musil, Kostourek.