Skóre otevřel střelou mezi betony hostujícího brankáře Brože Jurča. Jenže o tři minuty později odpověděl Lupač a těsně před první sirénou strhl vedení na stranu Žihadel Mikeš. Po změně stran bylo k vidění několik šancí na obou stranách, ale skóre se neměnilo. Až v 50. minutě vyrovnal po přesilové hře Jurča. Netrvalo dlouho a zkušeným zakončením vrátil hostům vedení Havel, který si napřed položil gólmana Štěpanovského. Více brankových příležitostí měli ve třetí třetině přece jen Drtiči, a tak Jurča završil hattrick a tím si vynutil i samostatné nájezdy. Jediným úspěšným exekutorem byl budějovický Matějka.
„Byl to velice dobrý zápas a určitě měl i vysokou kvalitu. Víme, že Hodonín má silné mužstvo, které hodně bruslí. Dobře nám zachytal brankář Brož, který by měl být naší oporou a to taky ukázal. Domácí nás v poslední třetině trochu přehráli a bylo vidět, že měli hodně sil. Jak už jsem ale říkal, zápas byl velmi kvalitní a dobře nás prověřil,“ zhodnotil pro klubový web shkhodonin.cz trenér Žihadel Augustin Žák.

HODONÍN – M. BUDĚJOVICE 3:4 sn
Branky a nahrávky: 4. Jurča (Romančík), 51. Jurča (Vaněk, Romančík), 57. Jurča (Miklík, Mojžíš) - 7. Lupač, 18. Mikeš, 54. Havel (Mikeš). Nájezdy - proměnil: Matějka, neproměnili: Jurča, Romančík, Matula – Havel. Rozhodčí: Melih - Bačák, Hübl. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Diváci: 473. Třetiny: 1:2, 0:0, 2:1. Moravské Budějovice: Brož (Vacek) - Kliment, Kabelka, Pelikán, Sobotka, Černák, Kovář - Mikeš, Pucher, Havel - Lupač, Krutiš, Matějka - Hačecký, Horký, Všetečka.