Žihadla zažívají povedenou sezonu, když projela dlouhodobou částí Krajské ligy jižní Moravy a Zlína jako nůž máslem, kde získala rekordních 60 bodů. Svěřenci Rudolfa Cakla pak jihomoravskou část play off zvládli bez ztráty štítku. V odvetném kvalifikačním sice prohráli v Orlové, ale zvládli prodloužení a postoupili.

Daleko více však celek z Třebíčska bolí porážka právě v prvním barážovém utkání o do druhou ligu v Porubě. Budějovice začaly vlažně a po dvou minutách z dorážky inkasovaly. Žihadla měla šanci při přesilovce, ale Boudného střela ani Křenkovo objetí branky vyrovnání nepřineslo.

Vyrovnání

Hosté se dočkali v osmé minutě, kdy se při závaru před brankou nejlépe zorientoval Dostál 1:1. Jenomže za nedlouho šla Poruba opět do vedení. Budějovičtí měli nadále více ze hry, ale ze samostatných úniků Sobotky a Topola branka nepadla.

„Vstoupili jsme do něj docela ustrašeně a dostali jsme rychlý gól. Když už jsme se dostali do zápasu a srovnali, tak po naší hrubé chybě domácí odskočili zpět do vedení. V první třetině jsme byli určitě lepším týmem, možná nás trošku podcenili,“ říká pro web hcporuba.cz budějovický kouč Cakl.

Hostitelé v prostřední části zvýšili tempo, ale zpočátku nevyužili dvě šance. Udeřit mohlo i na druhé straně, ovšem Dostál tečoval puk těsně vedle. Severomoravané zvýšili až v polovině zápasu po přesilové hře. Další šance na obou stranách do druhé přestávky zůstaly nevyužity.

„Od druhé třetiny začala být Poruba lepší na puku, měla lepší pohyb, a to nám dělalo problémy,“ uznal budějovický lodivod.

Závěrečné dějství mnoho šancí nepřineslo. Domácí drželi častěji puk a hlídali si dvoubrankové vedení. Brankovou příležitost měla Poruba až při přesilovce. Hokejisté Moravských Budějovic začali hrozit až na konci střetnutí a tlak korunovali kontaktním gólem Hrbáčka, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. V poslední minutě hosté zkoušeli hru bez brankáře, ale domácí rozhodli střelou do opuštěné klece.

„Zápas se mi hodnotí těžko, ale myslím si, že série je ještě otevřená, určitě se o to popereme a doufám, že uvidíme další dva kvalitní zápasy,“ citují webové stránky porubského hokeje budějovického trenéra Cakla.