M. BUDĚJOVICE – DĚČÍN 5:6 SN

Stav série: 1:2
Děčín posílený domácí výhrou ze druhého zápasu začal dobře i třetí duel. Zkraje se trefil do šibenice Oliverius a úvodní desetiminutovku zakončil využitou přesilovkou Zika. Moravské Budějovice se vrátily do zápasu o dvě minuty později, kdy od modré napřáhl Šťáva a trefil se pod víko. Vzápětí využil přesilovku opět trefou od modré čáry Peroutka a bylo vyrovnáno.

V polovině utkání se znovu od modré prosadil Šťáva, jehož projektil skončil v horním růžku a Žihadla poprvé vedla. Za nedlouho trefil Rytnauer tyč. Poté střílel od modré také Peroutka a tentokrát puk usměrňoval za záda hostujícího brankáře Krutiš – 4:2.

Jenže vstup do třetí třetiny vyšel lépe Severočechům, střelou švihem snížil Vorláb. Domácím brzy vrátil dvougólové vedení využitou přesilovkou Kliment. Hosté mohli zase snížit, ale Navarův blafák vychytal Dudáček. Po něm nastřelil tyč podruhé v zápase Rytnauer.

Žihadla o náskok přišla. Děčín totiž ze závěrečného náporu vytěžil dvě branky a šlo se do prodloužení. V nastaveném čase měl šanci Havel, ale Dlouhého v brance hostí nepřekonal. Na opačné straně mohl rozhodnout Oliverius, ovšem trestné střílení neproměnil. O osudu zápasu rozhodovaly samostatné nájezdy, ve kterých byli nakonec úspěšnější hosté. „Zápas to byl dobrý, ale my jsme měli vedení udržet. Ke konci jsme nedali gól do prázdné brány a z přesilovky dostali. Soupeř každou šanci využil. Nedá se nic dělat, musíme pracovat dál jít zápas od zápasu," nechal se slyšet budějovický kouč Augustin Žák.

H. BROD – ŘISUTY 7:2

Stav série: 2:1
Za vyrovnaného stavu se osmifinálová série vrátila opět do Kotliny. Bruslaři chtěli navázat na předchozí vítězství z venkovního utkání a překlopit vedení na svoji stranu. Za tímto cílem šli sebevědomě hned od začátku. Brzy se dostali do vedení a před první přestávkou už měli v zádech dvoubrankový náskok. Ten v prostřední části hry ještě výrazně narostl a utkání bylo prakticky rozhodnuté. Na začátku třetí periody ještě padlo po jedné brance na každé straně, pak už se zápas ale jenom dohrával a domácí si v pohodě dokráčeli pro zasloužené vítězství. Hattrickem se blýskl Lukáš Endál, další branky přidali Tomáš Chlubna, Jakub Lacina, Michal Semrád a Miroslav Třetina. Jedinou kaňkou je, že zápas nedohráli Tomáš Chlubna s Kryštofem Kulhánkem, do příštího zápasu snad ale oba zase naskočí. Ten se odehraje již dnes od 18 hodin na zimním stadionu ve Slaném.

„Chtěli jsme navázat na vítězné utkání ve Slaném, kde jsme podali dobrý výkon. To se nám dneska povedlo. Myslím si, že jsme byli od prvních minut lepší a zaslouženě jsme vyhráli. Je to 2:1 na zápasy a jedeme dál. Ve Slaném nás čeká určitě těžký zápas, ale chceme ho samozřejmě vyhrát a mít tak v neděli mečbol na domácím kluzišti," řekl brodský asistent trenéra Ladislav Fixa.

ŽĎÁR N. S. – TRUTNOV 3:2 PP

Stav série: 2:1
Aktivněji vstoupili do utkání domácí hráči, ale Trutnov pak zvedla skoro dvou+minutová dvojnásobná přesilovka. Plameny se ale ubránily a v úplném závěru prvního dějství udeřily. Červenka se po návratu z trestné lavice chopil vyhozeného kotouče a po rychlé akci poslal domácí do vedení.

Také v prostřední části se hrálo spíše podle not Žďáru, ale ve 28. minutě vyrovnal pohotový Smékal. Vedení vrátil Plamenům po rychlém brejku a nahrávce od Beneše Střecha. To, že se do třetí třetiny půjde za nerozhodného stavu, stanovil hostující Aleš Půlpán, který využil přesilovou hru.

Třetí dvacetiminutovka se nesla v opatrném duchu, žádné z mužstev nechtělo udělat chybu.

O tom, kdo získá druhý bod v sérii, tak muselo rozhodnout prodloužení. V jeho páté minutě měly Plameny výhodu přesilové hry a Kaňka po pěkné kombinaci rozhodl. „Dnes to byl spíše taktický boj. Jsem rád, že jsme ho zvládli. Pro diváky to asi tolik pěkný zápas nebyl, ale je to dáno ubývajícími silami," zdůraznil trenér Plamenů Michal Konečný.

KLATOVY – PELHŘIMOV 8:3

Stav série: 3:0
Pelhřimov už visí nad propastí, prohrál i třetí zápas série a Klatovy tak mají mečbol. Už první třetina vyzněla pro Západočechy. V 6. minutě využil přesilovku Uhlík. Pak sice srovnal střelou do šibenice Bezděk, ale domácím vrátil vedení střelou od modré Špaček. „Bohužel musím si postěžovat na rozhodčího. Byl na nás až příliš přísný, jen v první třetině jsme hráli pětkrát v oslabení," uvedl trenér Pelhřimova Jan Dvořák, ale zároveň přiznal: „Nám se v zápase nedařilo, naopak domácí dokázali své šance proměnit."

Zápas nabral jednoznačný charakter ve druhé dvacetiminutovce. Po chybě Černého zvýšil Slavík na 3:1, následně se trefili ještě Špaček a Topinka. Hosté sáhli ke střídání brankářů, ale Klatovy už situaci bezpečně kontrolovaly. Pelhřimov na jejich góly ve třetí části dvakrát odpověděl zásluhou Votápka a F. Kasalého, poslední slovo ale patřilo domácím. Jejich výhru v 55. minutě orazítkoval Pacanda.

Čtvrtý zápas série se hraje už dnes a může rozhodnout. Pelhřimov podle slov trenéra ale ještě nic nebalí. „Stále cítím, že kluci chtějí. Musíme věřit, že se stane zázrak a že to ještě otočíme. Minimálně chceme vyhrát alespoň jedno utkání a sérii prodloužit," nechal se slyšet Jan Dvořák.