V posledních kolech se však Rebelové zvedli a z posledních pěti soutěžních utkání dokázali třikrát zvítězit. Blízko výhře byli i v posledním utkání proti Benátkám nad Jizerou. Srazily je však zbytečné chyby. Tedy to, na co havlíčkobrodští hokejisté doplácí po celou sezonu.

„Musíme si více věřit a pracovat," říká Filip Seman, jenž je v Havlíčkově Brodě na měsíčním hostování z jihlavské Dukly. Dnes se Rebelové v Kotlině utkají s ústeckými Lvy a případná výhra je může dostat z posledního místa před Prostějov.

„Musíme přistupovat ke každému zápasu zodpovědně a plnit určenou taktiku," dodává devětadvacetiletý útočník, jenž vidí další nedostatky, na nichž musí Havlíčkův Brod nejvíce zapracovat. „V některých situacích nám chybí jednoduchost a klid. Musíme se také vyvarovat individuálních chyb, ale hlavně musíme makat, protože rozhodne přístup."

Nestálá sestava

To v Třebíči se postavením v tabulce trápit nemusí. Co však trápí Bílé hvězdy, je časté míchání se sestavou. Za tím stojí zranění a starty třebíčských hokejistů v extralize. „Na začátku jsme měli vynikající tým, ale potom si extraliga nějaké hráče rozebrala," komentuje situaci třebíčský kapitán David Dolníček.

Ten se vyjadřuje i k ostrým faulům, které byly k vidění v posledních zápasech Třebíče. „Těžko ty fauly komentovat. Já si myslím, že rok od roku jsou rozhodčí horší. Pomalu jde o život," nachází jednu z příčin situací, které na ledovou plochu nepatří. Vzápětí však se smíchem dodává: „Já už naštěstí hrát dlouho nebudu, tak to snad přežiju."

Do smíchu však určitě není Václavu Čejkovi ani Jakubu Čuříkovi. Pro prvního jmenovaného sezona skončila po faulu benátského Hrníčka. Čuřík byl tvrdě zasažen do obličeje v posledním utkání proti Ústí nad Labem a ze zápasu odešel s nadvakrát zlomeným nosem. Jeho start v dnešním utkání s Havířovem je tak také nepravděpodobný.

LUKÁŠ ZELENÝ