„Po posledním zápase v Ústí dostali kluci čtyři dny volna, poté jsme se začali připravovat na čtvrtfinále," vrací se třebíčský kouč Jiří Mička k programu, který společně s Radkem Novákem naordinoval svým svěřencům. Ty trápila především různá zranění a chřipková epidemie. Čtrnáctidenní pauza však pomohla k uzdravení většiny hráčů.

Návrat marodů

„Marodka se vyprazdňuje. Mimo hru však zůstává dále Matěj Pekr, Michal Vodný, Honza Křivohlávek a Václav Čejka," jmenuje Mička marody. Křivohlávek s Čejkou již letos do hry nezasáhnou, naopak Pekr by mohl být brzy k dispozici.

Před koncem základní části Horácká Slavia výrazně posílila. K týmu se připojili zkušení obránci Aleš Holík s Kamilem Charouskem a talentovaný útočník Patrik Petruška. „Budu moc rád, když budeme hrát v soutěži co nejdýl. Samozřejmě se může stát cokoli, ale věřím, že postoupíme dál," říká čerstvá akvizice Třebíče do defenzivy Kamil Charousek.

Havířov však bude těžký soupeř, což si v Třebíči moc dobře uvědomují. „Už loni skončili v první šestce," upozorňuje Mička. Tým nemá žádnou výraznou osobnost, na severu Moravy se spoléhají na poctivý týmový výkon. Přesto se na havířovské soupisce objevují hráči, na které je nutné dát zvýšený pozor.

Nejproduktivnějším hráčem se stal Antonín Pechanec, který společně s Jiránkem a Loskotem patřil k tahounům ofenzivy. K nim se přidávali hráči, kteří měli do Havířova vyřízené střídavé starty z okolních extraligových klubů. „Mají svůj základ, který vhodně doplňují," všímá si Mička. Z těchto jmen stojí za zmínku např. Petr Strapáč, který se v Havířově rozehrává po zranění kolene, třinecký Marek Růžička či Tomáš Fořt ze Zlína.

V brance dnešního soupeře Třebíče se nejčastěji objevuje trenérův syn Lukáš Daneček, jenž však v posledních zápasech kvůli zranění nenastoupil. „Matoušek odchytal závěr základní části, protože jsme neměli jinou možnost. Já jsem rád, že Maty ukázal, že je schopný zaskočit. V prvním zápase však začne chytat Lukáš," prozrazuje havířovský kouč Jan Daneček.

Oba trenéři očekávají v sérii velký boj, Mička i Daneček však věří v postup svého týmu. „Třebíč je atraktivní soupeř a určitě budou rozhodovat domácí zápasy. Já ale věřím, že jednou venku vyhrajeme," tvrdí Daneček odhodlaně a dodává: „Známe taktiku Třebíče. Jejich úporná obrana nám nesedí."

Jeho protějšek má hru Havířova také pečlivě nastudovanou. „Oni často mění systém. Jednou hrají aktivně, podruhé jsou zataženi. Často také využívají hybridního zakázaného uvolnění, na to si musíme dát velký pozor," varuje Mička před nastřelenými kotouči. „Sérii může rozhodnout každá maličkost, na to musíme hráče připravit. Ta série je dlouhá a kdo chce jít dál, musí vyhrát čtyřikrát a vyhrát čtyřikrát je strašně moc. My ale jednoznačně chceme jít dál."

LUKÁŠ ZELENÝ