Dukla bohužel nezvládla poslední třetinu duelu se Slavií Praha, rozhodly dva slepené góly.

Č. BUDĚJOVICE - TŘEBÍČ 3:6

Bílé hvězdy zajížděly v osmém kole na led silných Českých Budějovic, které vévodí tabulce WSM ligy. Třebíč začala v Budvar Aréně bez ostychu a bleskurychle se ujala vedení. Sraženou střelu Polodny ještě Bláha vykryl, ale puk se odrazil k Matěji Pekrovi, který tak už po čtyřiceti devíti vteřinách vsítil branku. Motoru se podařilo ještě v první třetině dvěma brankami otočit skóre.

Ve druhé třetině se podařilo Horákům vsítit vyrovnávací branku po velké chybě Ondřeje Bláhy. Martin Dočekal jen lehce nastavil hokejku do Eratovy přihrávky a nasměroval puk na branku. Budějovický brankář se přesunul a puk mu projel mezi betony.

Zíb fauloval unikajícího Svobodu a hlavní rozhodčí Wagner nařídil trestné střílení. Tomáš Svoboda zápěstím překonal brankáře Bláhu. A poslal tak Třebíč opět do vedení. A ač dokázal Rok Pajič po vypíchnutí puku ve vlastním oslabení ještě vyrovnat, přišla poslední třetina a vlastní gól domácích, který byl připsán Zuzinovi. A když se pak prosadil opět Svoboda, nyní z přesilové hry, bylo takřka rozhodnuto. Při power-play Českých Budějovic přidal šestou a poslední branku utkání Petr Polodna a rozhodl tak definitivně o vítězství svého mužstva.

Branky a nahrávky: 4. Vráblík (Straka, Heřman), 8. Straka (Nouza, Vrablík), 35. Pajič - 1. Pekr (Švec), 24. Dočekal (Erat, Bičík), 31. Svoboda (trestné střílení), 43. Zuzin, 50. Svoboda (Erat), 60. Polodna (Pekr). Rozhodčí: Wagner - Kreuzer, Špringl. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 5 459. Třetiny: 2:1, 1:2, 0:3. Třebíč: Klimeš - Wasserbauer, Bilčík, Šaur, Niko, Šik, Přibyl, Čech - Erat, Dočekal, Mrázek - Švec, Polodna, Pekr - Zuzin, Psota, Svoboda - Kusko, Zohorna, Petelin Abdul.

JIHLAVA - SLAVIA 2:4

Šlágrem osmého kola bylo bezesporu utkání jihlavské Dukly s pražskou Slavií. Na stadion dorazilo takřka 2600 diváků a už od začátku mohli mít velkou radost, protože se Dukla bleskově dostala do vedení. Melenovský přihrával na pravou stranu Dávidu Grígerovi a ten před sebou propálil beka i brankáře Hyláka 1:0. Slavia se dočkala vyrovnání ještě na konci první třetiny. Robinson posunul puk na modrou čáru, kde Hruška vystřelil, a kotouč dokázal perfektně tečovat Čermák a dostat tak puk za záda Škarka.

Jihlava měla možnost ve druhé třetině se opět dostat do vedení při přesilovce pět na tři. Povedlo se jí to paradoxně, ale až při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Úspěšným střelcem byl Josef Skořepa, když nahozený puk dokázal usměrnit do růžku Hylákovy brány. Do třetí třetiny tak Dukla vstupovala optimisticky s těsným vedením a už se pomýšlelo na skalp Slavie.

Ovšem třetí třetina domácím hráčům vůbec nevyšla. V rozmezí devětatřiceti vteřin otočili zápas David Šafránek s Tomášem Jiránkem. Pojistku na tři body v podobě čtvrtého gólu do Škarkovy sítě přidal Zdeněk Bahenský. Domácí hráči tak po dvou dobře odehraných třetinách nezvládli koncovku, a mohli tak jen ex-extraligové Slavii pogratulovat ke třem bodům.

„Neodehráli jsme špatné utkání, ale o výsledku rozhodly opakované individuální chyby. Dva slepené góly jsou chybou celého týmu. Pořád pracujeme na odstranění těch chyb, ale zatím se nedaří," posteskl si asistent trenéra Dukly František Zeman.

Branky a nahrávky: 2. Gríger (Melenovský, Malec), 34. Skořepa (Kaláb, Důras) - 20. Čermák (Hruška, Robinson), 49. Šafránek (Markovič, Robinson), 50. T. Jiránek (Bahenský, Micka), 56. Bahenský (Kašpařík, Andres). Rozhodčí: Přikryl -Rožánek, Konvička. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 2568. Třetiny: 1:1, 1:0, 0:3. Jihlava: Škarek - Šimek, Kaláb, Grebenyuk, Štebih, Zadražil, Dobrovolný, Šafář - Prokš, Skořepa, Důras - Harkabus, Seman, Kohout - Malec, Melenovský, Gríger - Anděl, Jícha, Alekseev.

První hokejová liga 8. kolo: Přerov - Šumperk 3:5 (1:1, 1:1, 1:3), Most - Kadaň 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 0:0), Havířov - Prostějov 3:1 (1:0, 1:0, 1:1), Litoměřice - Benátky nad Jizerou 4:2 (2:0, 1:0, 1:2), Ústí nad Labem - Kladno 3:6 (2:1, 0:3, 1:2).

VIKTOR MLÁDEK