„Pořád dostáváme hodně gólů, takže musíme zapracovat na defenzivě," ukazuje na jeden z problémů svého týmu Jiří Mička a dodává: „S Českými Budějovicemi jsme doma dostali tři branky, to by se nám v dalším zápase nemuselo vyplatit."

Problémy v defenzivě však bohatě vynahrazuje lehkost v ofenzivě. „V útoku se nám daří, zatím dáváme poměrně hodně gólů," spokojeně přikyvuje Mička.

Proti Litoměřicím však čeká elitní třebíčské útoky velmi těžká zkouška. V posledním kole se celku ze severních Čech podařilo dokonale eliminovat silný útok jihlavské Dukly.

„Naposledy porazily Duklu, to je cenný skalp. Navíc udržely čisté konto," vrací se Mička k utkání 3. kola, kdy Litoměřice porazily Jihlavu 3:0 a potvrdily dobrý vstup do sezony.

„Stejně jako nám se jim podařil začátek ligy, takže čekáme velmi těžký zápas," zamýšlí se trenér Třebíče nad dnešním střetnutím. „Na utkání se připravujeme už dva dny. Doufám, že ho zvládneme. Musíme hrát dobře od obrany a pak věřím, že to zvládneme," vidí Mička cestu ke čtvrtému vítězství v sezoně.

V utkání bude moci počítat opět s extraligovými posilami, které těsně před startem doplnil zkušený olomoucký obránce Jakub Bartoň, jenž si v minulém kole připsal proti Prostějovu gól a asistenci. „Pokud se nestane v Olomouci nic zvláštního, tak Bartoň proti Litoměřicím nastoupí," řekl Mička k posile v třebíčské obraně.

I v Litoměřicích doplnili mladíky zkušenými hráči a zatím vše funguje, jak má. Brankářskou dvojkou je Petr Přikryl, který v prvoligovém týmu působí zároveň jako generální manažer. Mezi nejzkušenější obránce celé I. ligy patří litoměřický Angel Krstev, jenž v extralize nastoupil téměř k pěti stům utkání.

V útoku má Jiří Doležal, litoměřický trenér, k dispozici exkladenské hráče Jaroslava Kallu, či Vítězslava Bílka, kteří ví, jak si poradit se soupeřovou obranou.

LUKÁŠ ZELENÝ