S Třebíčí do Havířova neodcestoval její nejlepší střelec Lukáš Havel, jehož v první útočné formaci nahradil Jan Wasserbauer. Přesto to byla právě Horácká Slavia, která se v zápase jako první ujala vedení. Kapitán David Dolníček vyhrál v útočném pásmu buly a posunul puk na Vlastimila Bilčíka, který dělovkou od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Bílé hvězdy mohly bleskově přidat druhou branku, a podtrhnout tak dobrý vstup do utkání, ale Miroslav Holec trefil pouze tyč Svobodovy branky. „Myslím, že jsme vstoupili dobře do utkání a do vedení šli zaslouženě," pochvaloval si třebíčský asistent úvod utkání.

Hosté však velmi brzy museli litovat nevyužité Holcovy příležitosti. Stejným způsobem jako Bičík se o srovnání prosadil domácí obránce Petr Šenkeřík.

Druhá třetina nabídla mnoho zajímavých momentů, ale radovali se pouze havířovští hokejisté, kteří třemi zásahy otočili vývoj utkání. „Ve druhé třetině jsme domácím prakticky darovali tři branky, ale přesto jsme nic nevzdávali. Do poslední třetiny jsme šli s tím, že se zápas pokusíme ještě zdramatizovat," řekl po utkání Novák o tom, co probíhalo při druhé přestávce v třebíčské šatně.

Fauly vzaly naději

A také se tak stalo. Havířov měl možnost přesilové hry, v níž mohl utkání definitivně rozhodnout. K puku se však dostal Matěj Pekr, který ujel havířovským obráncům a vrátil Horáckou Slavii do zápasu. O dvě minuty později hráli hosté přesilovou hru a Jakub Čuřík šikovnou tečí snížil na rozdíl jediné branky.

Do konce utkání zbývalo ještě hodně času a zraky všech diváků směřovaly do obranného pásma Havířova, kde si třebíčští hokejisté vytvářeli jednu šanci za druhou.

Nejblíže vyrovnání byli Bartoň s Bilčíkem, ale Svoboda svůj tým podržel. „Dali jsme dvě branky, a pak jsme měli ještě dvě dobré příležitosti, kdy jsme mohli strhnout vedení dokonce na naši stranu," litoval Novák promarněných šancí.

S ubývajícím časem stoupala nervozita na obou stranách, rozhodčí však vylučoval zásadně hostující hráče, kteří tak přišli o tlak, a tím i o naději na vyrovnání. Když se navíc pět minut před koncem trefil podruhé v utkání Ondřej Šedivý, tak bylo o vítězi rozhodnuto.

„Nechci se na nic vymlouvat, ale ta nervozita a emoce v závěru zápasu, které byly úplně zbytečné, nevyplynuly jen z naší strany," nehledal Novák za každou cenu alibi pro další porážku Třebíče, přesto cítil, že některá vyloučení byla velmi přísná.

LUKÁŠ ZELENÝ