HFK TŘEBÍČ


Hráči Třebíče se trenérům museli na stadionu hlásit již 6. ledna. „Trénujeme společně s juniorkou, je nás přibližně třicet a budeme se scházet třikrát týdně,“ potvrdil kouč divizního áčka Libor Zelníček, který počítá s tím, že do měsíce by měl A-tým vykrystalizovat.


Po podzimu čtvrtý celek tabulky zatím žádné velké změny nechystá. „Domluvili jsme se na prodloužení hostování hráčů Znojma – Pospíchala a Adamova a nadále u nás zůstává Karásek ze Žďáru,“ mohl být spokojen Pavel Němec, předseda HFK. „Dále také uvidíme, jak dopadnou dva mladíci – Radim Dvořák, který se připravuje v Olomouci, a uzdravený David Macháček, který je momentálně v brněnském dorostu. Přeji mu, aby se prosadil, ale v tom případě budeme chtít od Brna hráčskou kompenzaci,“ dodal.


Otazník také visí nad gólmanem Michalem Beerem, o kterého projevily zájem kluby z vyšších soutěží. Další posily jsou zatím ve hvězdách, ale Třebíč se netají tím, že by chtěla přivést ještě jednoho dva hráče. „Chtěli bychom někoho na přestup. Je možné, že se domluvíme s Jihlavou,“ prozradil Němec.


FC VELKÉ MEZIŘÍČÍ


„Začali jsme v pondělí a čekají nás tréninky, které budou v intervalech pětkrát nebo čtyřikrát týdně plus přípravná utkání,“ přiblížil kouč devátého týmu tabulky Roman Kotol, jehož celek sehraje téměř všechny zápasy na domácí půdě.


„Máme takovou dohodu. V létě totiž hrajeme přípravu venku, protože se rekonstruuje trávník, tak se v zimě chceme revanžovat. Soupeře jsme se snažili sestavit tak, aby tam byla určitá kvalita a lehčí jsme sjednali na konec přípravy,“ upřesnil velkomeziříčský kouč.


Tým z poddálničního mostu navíc už zná jméno své první zimní posily. Je jím útočník Jan Karásek, který přišel na půlroční hostování z Ráječka. „Dříve působil v třetiligové Bystrci a v Hrušovanech,“ prozradil místopředseda klubu Radovan Necid, který přiznal, že by do týmu rád přivedl další tři čtyři hráče. „Měl by jím jistě být někdo na místo stopera,“ přiblížil své představy trenér Kotol.

FC ŽĎAS ŽĎÁR NAD SÁZAVOU


Žďas se začal minulý pátek připravovat pod vedením staronové trenérské dvojice Petr Nedvěd, Libor Štourač, která si pro své svěřence připravila porci čtyř tréninků za týden. Co se týče posil, tak zatím žádné na obzoru nejsou.


„Nikdo nepřišel a ani nevím, jestli nás někdo posílí, ale spíš ne,“ upřesnil předseda klubu a zároveň kouč Nedvěd. Jediné, co je jisté, jsou odchody Jiřího Bureše a Petra Filipa, kterým skončilo hostování z Jihlavy, a brankáře Martina Nahodila. Ten se vrátil do 1. FC Brno. „Tým sice bude oslabený, ale nic se nemění na tom, že chceme hrát to, co umíme,“ věří šéf lavičky.


SK DEKORA ŽDÍREC N. DOUBRAVOU


Dekora prožila během zimní přestávky několik změn. Snížila rozpočet, a to mělo dopad nejen na hráčský kádr, ale také na post trenéra. Richarda Zemana vystřídal na pozici hlavního kouče jeho dosavadní asistent Marek Štukhejl. „Na odchodu jsou hlavně hráči, kteří u nás byli na hostování – Buriánek, Hanovec, Procházka a Hlavoněk,“ potvrdil změny v sestavě.


Nadále ve Ždírci na půlroční hostování zůstala brankářská jednička Milan Žďánský, nad druhým gólmanem zatím ještě visí otazník. „Kádr jsme ještě doplnili ofenzivním Zdeňkem Chmelíkem z jihlavského béčka a do defenzivy přišel Petr Takács z Polné. Oba tu jsou na půlroční hostování,“ prozradil jediné dva příchody Štukhejl, který se svými svěřenci potrénuje třikrát do týdne s tím, že každý víkend navíc odehrají přípravné utkání. „Zápasy jsme spíše poskládali od lehčích soupeřů k těžším.“Se změnou kouče nastane ve třináctém týmu divizní tabulky i změna v herním systému. „Budeme hrát systémem 4-5-1 a chceme hrát hlavně pro diváky,“ upřesnil své představy sedmadvacetiletý kouč.