Klub z města pod Santiniho Zelenou horou je ve velice svízelné pozici. Po nedělní prohře v Polné klesl na 14. (sestupové) místo a k záchraně potřebuje nejen zdolat Pelhřimov, ale současně musí spoléhat také na zaváhání svých konkurentů.

„Situace je taková, jaká je, s tím nic nenaděláme. S hráči to samozřejmě cvičí, je vidět, že jim to není jedno. Věřím však, že Pelhřimov zdoláme,“ doufá kouč FC Žďas Jozef Vanko.

Poslední celek divize přijede na Bouchalky v klidu, o jeho návratu do krajských vod je už pár týdnů jasno. „Utkání určitě nevypustíme, chceme se rozloučit dobrým výkonem a pokud možno vítězstvím,“ odmítl jakoukoliv vysočinskou „spolupráci“ trenér hostů Martin Moravec.

Bude bezesporu zajímavé sledovat, jak se domácí popasují s faktem, že musejí stůj co stůj bodovat.

„Těžko odhadovat, co to s nimi udělá. Může se stát, že budou tak nervozní, že je to bude svazovat a stane se to naší výhodou. Na druhou stranu je to může semknout a pomoci jim to k tomu, aby podali mimořádný výkon,“ nastínil Moravec možný dvojí scénář.
Domácí se hodlají soustředit především sami na sebe, ale Pelhřimov po očku sledují. Nemohli si nevšimnout jeho bodové loupeže v duelu s lídrem divizní tabulky. „Soupeř přijede bez zábran, minulý týden podal proti vedoucímu Uherskému Brodu velmi dobrý výkon. Budeme však samozřejmě spoléhat i na výsledky dalších zápasů. Podle mého v nich bude rozhodovat momentální forma a psychická odolnost,“ myslí si Vanko, který bude mít v průběhu utkání zprávy o stavech v dalších zápasech. „Realizační tým to bude určitě sledovat, hráčům to v případě potřeby řekneme.“

Hosté se sezonou i se soutěží určitě nerozloučí v nejsilnější možné sestavě. „Naše marodka se ještě rozšířila. Zdravotní problémy z minulého týdne mají Homolka a Vojta Poul,“ přiznal Moravec starosti.