Říká se, že poslední krok bývá nejtěžší. „Já bych to nepaušalizoval, záleží na mentalitě jedince. Někdo se pod tlakem hroutí, jiný podává nadstandardní výkony," má jasno syrovický kouč.

Rapoticím, které už jsou zachráněné, půjde jen o body do tabulky a herní uvolněnost bude na jejich straně. „Nečeká nás nic jednoduchého, kvalitní soupeř a vidina postupu, která dokázala svázat nohy zkušenějším borcům. Přesto jsem optimista," nechal se slyšet Prígl.

Ten věří v úspěch. „Ne vždy se nám hra dařila, ale pokaždé jsme nechali na hřišti srdce a nevypustili jediný souboj. Tohle osobně já oceňuji a za to si mužstva vážím. Kromě toho, že hrají kluci dobrý fotbal, vytvořili partu, tým bojovníků, a proto mají možnost zahrát si zápas o postup do I. A třídy," podotýká syrovický lodivod.

Prígl ví, že protivníka není radno podceňovat. „Do zápasu jdeme s respektem k soupeři, ale s vírou ve vlastní schopnosti. Od mužstva očekávám maximální bojovnost, nasazení, pevně věřím v bodový zisk a tím pádem v postup," svěřil se novosyrovický kormidelník, který sílu soupeře zná.

„Rapotice znám osobně pouze z podzimního zápasu. Je to silný, kvalitní a zkušený tým okopaný ve vyšších soutěžích," uvedl na adresu sobotního soka šéf syrovické lavičky, který bude muset řešit tři absence. Mimo hru je Miroslav Sosnar se zlomenou nohou z utkání v Šebkovicích. „Ostatní by kromě Kopečka a v minulém utkání vyloučeného Procházky měli být k dispozici, byť někteří se sebezapřením," povídal Prígl.