Po zdánlivě přijatelných úvodních dvou protivnících následuje brutální trojkombinace. Slavia, Plzeň, Teplice. Tedy bohatý pražský klub v jeho prostředí, skvěle sezonu rozehravší Plzeň, ambiciózní Teplice, které málem zaskočili v úvodním kole právě sešívané.

Ve světle následujících čtyř kol se jeví porážka v Karviné jako velký problém. Jestliže Vysočina nezdolá v nedělní domácí premiéře Slovácko, bude ještě hůře. Pokud s jihomoravským sokem prohraje, dá se očekávat podobný scénář tomu loňskému. Celoroční tuhý boj o holý ligový život.

To si ostatně uvědomoval hned v Karviné po závěrečném hvizdu sudího trenér Ivan Kopecký. „Prohra mrzí o to více, že jsme si byli vědomi, že proti sobě nastoupily týmy, které budou bojovat spíše ve druhé polovině tabulky,“ uvedl na tiskové konferenci po utkání.

Ilustrační foto.
Opilá žena zaútočila na policistu. Kousla ho do ruky

Co svým hráčům vyčítal? Především do očí bijící neschopnost týmu vstřelit branku. „Chyběl nám větší pohyb, agresivita, kvalita ve finální i předfinální fázi a myslím, že i větší důraz v šestnáctce a určitá chytrost v ofenzívě,“ prozradil kouč.

Na hrotu útoku nemohl nastoupit zraněný Michael Rabušic, který však za rok působení v Jihlavě střeleckou mušku neseřídil. O to samé se dokonce o rok déle snaží i Pavel Dvořák. „Šance jsme měli, začali jsme dobře,“ připustil hradecký odchovanec. „Jenže pak jdeme do brejku, uděláme chybu, a najednou je tam Kalabiška skoro sám před naším gólmanem,“ krčil rameny Dvořák, který měl v úvodu dvě slibné šance ke skórování.

Do ještě větších se dostali Lukáš Zoubele (branku těsně minul) a Petr Hronek, jehož hlavičku gólman Berkovec vyrazil. „Nedáváme jednoduché góly. Nestříleli jsme góly vloni ani teď v přípravě. V Karviné to bylo znovu to samé. Nevím, v čem je problém,“ přemítal Hronek.

Po prvním kole těžko dělat nějaké závěry, ale po doslova hurikánu v realizačním týmu se nezměněná sestavy Vysočiny (s výjimkou zraněných Hanuše, Vaculíka, Rabušice) prezentovala totožnou hrou jako vloni.

Fotbalisté Velkého Beranova (v tmavých dresech) si poradili doma s Košeticemi, které porazili 4:2. I díky tomu si zahrají 3. kolo Ježek cupu.
Velký Beranov překvapil nováčka krajského přeboru

I bezkrevným výkonem za nepříznivého stavu. Ve druhém poločase už bylo na hřišti jediné mužstvo. To domácí. „V kabině jsme si říkali, že nastoupíme do druhého poločasu stejně jako do prvního, ale na hřišti to tak nebylo. Soupeř byl agresivnější, důraznější. Prostě zůstalo jen u řečí v kabině, Karviná byla lepší,“ vyslovil jasně Dvořák.

Jak naznačeno výše, už neděle o mnohém napoví. Třeba i o tom, zda stávající kádr opravdu má na avizovaný boj o střed prvoligové tabulky. První dějství naznačilo, že na víc než na boj o čtrnáctou příčku to zatím nevypadá. Bude na začátku příštího týdne v Jihlavě veseleji?