V Jihlavě mohlo těšit hrstku diváků na stadionu jen nádherné jarní počasí. Produkce obou týmů byla výrazně pod ligovým průměrem. V první půli byly vidět jen dva střelecké pokusy, které museli likvidovat gólmani. V 6. minutě se kdesi zapomněli oba beci Vysočiny, domácí stopeři se ocitli v oslabení proti přesile soupeřových hráčů. Po rychlých narážečkách se z dobré pozice pálil Daníček, jenže jen velmi slabě do náruče Hanuše.

Až o půl hodiny později se přihlásili o slovo i domácí. Po Vaculíkově přesném centru ohrožoval ze čtyř kroků branku Dvořák, Daněk s pomocí břevna jeho nepříliš prudký pokus vytěsnil na roh. „Chtěl jsem hlavičkovat dolů, ale míč mi spadl někam na rameno. To měl být gól, byla to naše v podstatě jediná šance v zápase," výstižně komentoval výkon Vysočiny Dvořák.

Jihlavští hokejisté sice nedokázali udržet ve druhém kole baráže o extraligu nad Pardubicemi dvoubrankový náskok, ale stejně se radovali z dalšího cenného skalpu.
OBRAZEM: Prodloužení? To je jihlavská síla

Tristní hru domácích nejlépe dokumentovala situace, kdy právě Dvořák dostal míč do běhu na levé křídlo, neměl však s kým akci dokončit. Sedm spoluhráčů v ten moment sledovalo jeho počínání ve stoje na vlastní polovině hřiště… „V zápase jsme zlepšili defenzivu, ale chyběla nám myšlenka, nápad, nedostávali jsme se do zakončení," uznal trenér Jihlavy Michal Bílek.

Po změně stran nezáživná podívaná pokračovala. V 54. minutě mohl otevřít skóre z deseti metrů střílející Havlík, jenže jeho projektil jen rozesadil diváky na tribuně za brankou.

S blížícím se koncem zápasu domácí přece jen trošku přidali, k vyložené brankové příležitosti však měli daleko. Není proto divu, že divácké čekání na brankovou radost bylo marné. „Bod je více než zasloužený," zhodnotil zápas hostující kouč Stanislav Levý. „Sedmdesát pět minut jsme měli hru pod kontrolou, některé příležitosti jsme bohužel špatně vyřešili. Domácí hrozili jen ze standardních situací a po nakopávaných balónech. Až po příchodu Zoubeleho a Ikauniekse jsme se dostali trošku pod tlak a přežili i některé závary v konci utkání."

Složitou situaci jihlavských fotbalistů na chvostu tabulky podtrhla vítězství Liberce, Hradce Králové a Příbrami. „Kola utíkají, bodů máme málo," hlesl při odchodu ze hřiště Dvořák.

JIHLAVA – SLOVÁCKO 0:0

Rozhodčí: Proske – Pochylý, Kubec. ŽK: Urdinov – Reinberk, Daníček. Diváci: 2235.

Jihlava: Hanuš – Tlustý, Krejčí, Rosa, Urdinov – Fulnek (81. Záviška), Vaculík, Štěpánek (57. Zoubele), Batioja (63. Ikaunieks) – Rabušič, Dvořák.

Slovácko: Daněk – Reinberk, Hofmann, Břečka, Šimko – Šumulikoski – Navrátil, Daníček, Machalík (68. Tetteh), Havlík (72. Ťok) – Zajíc (84. Kone).