ČÁSLAVICE-SÁDEK
K výrazným změnám dochází u týmu zpod sádeckých vinic po sestupu z krajského přeboru. „Po řadě odchodů tvoříme nový kádr. Máme tu nové hráče na zkoušku a pracujeme na doplnění týmu," vysvětluje čáslavický kouč Petr Kylíšek. Mužstvo pod jeho vedením trénuje dvakrát týdně. „Od začátku se nabírá kondice a pak se zaměříme na práci s míčem," nastiňuje plán letní přípravy trenér Čáslavic-Sádku.
Zahájení přípravy: 10. 7.
Zápasy
26. 7. Výčapy, 17.00 (V)
1. 8. Dukovany, 17.00 (D)

NÁMĚŠŤ-VÍCENICE
Od poloviny července se připravují na novou sezonu v Náměšti nad Oslavou. Tým vedený Jaroslavem Tlačbabou a Janem Klímou trénuje třikrát týdně. „Zaměřujeme se hlavně na práci s míčem a připravujeme se na hřišti," nechal se slyšet hlavní trenér Náměště-Vícenic Jaroslav Tlačbaba, který má v týmu několik nových hráčů na zkoušku. V prvním přípravném týmu nastoupili v útoku Foretník s Křoustkem a oba se uvedli gólem.
Zahájení přípravy: 14. 7.
Zápasy
19. 7. Budišov-Nárameč 3:2
24. 7. Třebíč B, 18.30 (D)
1. a nebo 2. 8. Jaroměřice, čas v jednání

TŘEBÍČ B
Osvědčený model přípravy zvolili v Horáckém fotbalovém klubu. Od osmého července trénují společně třetiligové áčko s juniorkou a mají za sebou už čtyři přípravné zápasy pod vedením trenéra prvního týmu Libora Zelníčka. K rozdělení kádru došlo v úterý a B-tým Třebíče nyní čekají dvě přípravná utkání.
Zahájení přípravy: 8. 7.
Zápasy
24. 7. Náměšť-Vícenice, 18.30 (V)
1. 8. Okříšky, 17.30 (Čechtín)

VLADISLAV
Vesměs klasickou letní přípravu zvolili v týmu loňského nováčka I. A třídy. Svěřenci Lubomíra Venhody se od začátku připravují na novou sezonu na hřišti, a to dvakrát týdně. „Trénujeme v úterý a pátek. Zaměřujeme se na rychlost a práci s míčem. Kondice se dá nabrat i při tom a navíc během krátké letní pauzy mnoho času na nějaké běhání není," doplňuje vladislavský kouč. Jeho tým má za sebou už první přátelské utkání a do začátku soutěžního ročníku jej čekají ještě dva duely.
Zahájení přípravy: 14. 7.
Zápasy
19. 7. Zastávka 3:2
26. 7. Miroslav, 18.00 (V)
2. 8. V. Bíteš B, 17.30 (D)

BUDIŠOV-NÁRAMEČ
Bez Matěje Sedláčka a Zdeňka Cardy, kteří pověsili kopačky na hřebík, zahájili ještě v první polovině tohoto měsíce letní přípravu v Budišově. Svěřenci Libora Švece se zaměřují především na herní fázi. „Trénujeme třikrát týdně na hřišti, kde pracujeme s míčem, zaměřujeme se na rychlost, kombinace a nácviky herních situací," poodhaluje plán přípravy budišovský kormidelník, který už v prvním přípravném zápase přivítal posilu v podobě záložníka Zdeňka Veselého. Ten by měl v Budišově hostovat z Velkého Meziříčí. „Je to zatím v jednání, ale nejspíš na podzim u nás hrát bude," podotýká předseda spojeného klubu Budišova-Náramče Karel Věžník.
Zahájení přípravy: 10. 7.
Zápasy
19. 7. Náměšť-Vícenice 2:3
26. 7. Jaroměřice, 17.30 (V)
2. 8. Měřín, čas v jednání (V)

HROTOVICE
S novou trenérskou dvojicí odstartovali přípravu na nový ročník druhé nejvyšší krajské soutěže v Hrotovicích. Na trenérské lavici stanou František Fukal se Zdeňkem Bláhou, kteří nahradí dlouholetého kouče Jana Dobrovolného. Mužstvo pod jejich vedením trénuje třikrát týdně. „Musíme zapracovat na vytrvalosti a na hřišti se zaměříme na práci s míčem," řekl hlavní trenér František Fukal. Další změnou je návrat Tomáše Holoubka a Michala Blatného z hostování v Jaroměřicích.
Zahájení přípravy: 10. 7.
Zápasy
24. 7. H. Kounice, 18.00 (D)
2. 8. Rakšice, čas v jednání (V)

KOUTY
Krátkosti letní přestávky si jsou vědomi i v Koutech. Svěřenci Richarda Chylíka se proto připravují od začátku v polovině července rovnou na hřišti a to v domácích podmínkách. „Běhání měli kluci za domácí úkol. Od začátku se zaměřujeme na sílu, rychlost a práci s míčem," hlásí trenér Koutů. Jeho tým má za sebou vítězný zápas nad účastníkem krajského přeboru z Jaroměřic.
Zahájení přípravy: 14. 7.
Zápasy
19. 7. Jaroměřice 6:4
25. 7. Okříšky, 17.00 (Čechtín)
2. 8. Kněžice, 17.30 (V)

ŽELETAVA
Jako jedni z posledních zahájili letní přípravu svěřenci Pavla Dvořáka. Loni 11. tým v tabulce se začal připravovat na novou sezonu teprve minulý pátek. „Posunuli jsme to kvůli tradičnímu karnevalu v Želetavě," vysvětluje trenér. Jeho tým minulý víkend absolvoval dva dny výběhy a hned v neděli zápas s Novými Syrovicemi. Želetavští trénují třikrát týdně, kdy kombinují běhání a práci s míčem. Mužstvo z Třebíčska navíc čeká nedělní duel Poháru KFS Vysočina, ve kterém přivítají Luka nad Jihlavou.
Zahájení přípravy: 17. 7.
Zápasy
19. 7. N. Syrovice 3:6
26. 7. Luka n. J. (pohár), 17.00 (D)
31. 7. 2. kolo poháru nebo Rapotice