„Museli jsem vyhrát, což se podařilo. Byl to ale těžký zápas," řekl autor úvodního gólu ze 70. minuty. Domácí nakonec zvítězili 2:0. V samotném závěru navýšil vedení Novotný.

„Břeclav celý zápas prakticky jen nakopávala a my tak mohli těžit z protiútoků. Dva z nich se pak podařilo využít. Zaplaťpánbůh za to," usmíval se Dočekal.

Jeho branka padla ve zmiňované 70. minutě. Střídající Meless Junior Dogui svým důrazem obral o míč hostujícího stopera Radka Svobodu a otevřel tím prostor Janu Dobrovolnému, který však místo zakončení našel ještě lépe postaveného Dočekala. Ten už měl snadnou práci.

„Dobrovolný to udělal výborně, místo střely mi to posunul a na mně už jen bylo dostat míč do branky," pochválil svého spoluhráče.

Teprve ve dvaceti letech už toho má dost za sebou. Odchovanec Mostku prošel postupně Dvorem i Hradcem Králové. Poté zamířil do Třebíče, jeho otec totiž pochází z nedalekých Okříšek.

Už na podzim 2014 naskočil do třetiligového A-týmu a stihl vsítit pět branek. Toho si všimla Zbrojovka Brno, která talentovaného útočníka angažovala do dorostu.

O půl roku později se však do HFK vrátil a podzim odehrál převážně za B-tým v I. A třídě.

„V kariéře už byly i důležitější góly než ten aktuální proti Břeclavi," usmívá se Dočekal.

Pevně věří, že se Třebíč ve třetí lize zachrání. „Když budeme podávat podobné výkony a budeme vyhrávat, tak šanci určitě máme," dodává.