Vysočina nepředvedla na severu Čech téměř nic z toho, co ji zdobilo v domácím zápase proti Hradci Králové. Na ofenzivní hru její hráči prakticky zcela rezignovali. Tuhá defenziva s nekvalitně prováděnými brejky dala takřka zadarmo do ruky taktovku utkání domácím.

Jedinou zajímavou příležitost měl hned v úvodu Dvořák, ale chybku brankáře Chudého při rozehrávce nepotrestal. „Bylo vidět, že chyběl Urblík, který se zranil v týdnu. Chyběl nám hráč, který umí podržet míč a zklidnit hru. V první půli jsme nebyli schopni kombinovat, nebyli jsme nebezpeční," uznal jihlavský trenér Michal Bílek.

Poté už se totiž hrálo téměř výhradně před Hanušem. Jenže ani Tepličané, kteří usilovali o první jarní vítězství, nebyli v koncovce nejšikovnější. Asi největší šanci měl ve 34. minutě Nivaldo. Ten pálil prakticky sám z malého vápna, ale míč nasměroval nad jihlavskou svatyni.

Chabá produktivita

Fotbalovou nudu se snažili oživit po změně stran hostující hráči, kteří se vrátili na plochu viditelně aktivnější. Jenže po krátkém tlaku přišla nepřesnost na útočné polovině.

Po nevydařeném centru vyrazil do rozhozené obrany Vysočiny Hora. Přihrávkou na hranici ofsajdu posunul na míč Červenku, který postupoval z levé strany sám na brankáře. Při kličce dobíhajícímu Rosovi však upadl a sudí nařídil penaltu. Exekutor Fillo propálil míč pod tělem padajícího Hanuše 1:0. „Domácím jsme tu branku doslova nabídli tím, že jsme nedokázali zastavit brejk," kritizoval Bílek.

Jeho svěřenci se snažili, ale nadále nebyli moc nebezpeční. Naopak domácí hrozili z dalších brejků. Dvakrát měl příležitost Hora, ale zblízka hlavičkoval vedle, později vypálil nebezpečně z trestného kopu. Jeho dobře mířenou ránu pod břevno ekvilibristicky vyrazil Hanuš.

Na druhé straně mohli vyrovnat Hronek a Urdinov, houštinu těl propálit nedokázali. V samém závěru pak odmítl alespoň bod Dvořák, který z pěti metrů poslal míč jen do středu branky, kde stál připravený gólman Chudý. „Jeli jsme sem s tím, že jestli se chceme zachránit, musíme vydolovat nějaké body zvenku. V každém zápase hrajeme pod tlakem, začíná to být bohužel znát," litoval promarněných nadějných situací Bílek.

Vysočina tak v této sezoně nevyhrála na hřišti soupeře ani na devátý pokus, a znovu spadla na předposlední příčku tabulky.