V. MEZIŘÍČÍ TŘEBÍČ 2:4

Jako první otevřeli skóre v derby dvou týmů ze dna tabulky domácí. Po rohovém kopu Třebíče následoval rychlý kontr po ose Smejkal, Görner, Simr a právě útočník Simr potvrdil vlastní střelecké pravidlo co zápas, to gól. Meziříčí letos doplácí na individuální chyby. Jednu z nich předvedl v 19. minutě Smejkal, míč uzmul Linhart, jenž našel Koníře, který tvrdou ranou překonal Krubu.

Hned z kraje druhé půle se řítil sám na Krubu Smažil, jeho střela ale skončila mimo tři tyče. Hosté byli i nadále aktivnější a Florián je poslal z protiútoku ranou do levé šibenice do vedení. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Hort oslovil centrem Simra, ten sklepl lépe postavenému Görnerovi a zkušený záložník si už nekompromisní bombou užil ovace početného obecenstva. Radost však divákům dlouho nevydržela. Třebíč přidala na obrátkách a po chybě Zdeňka Muchy podruhé udeřil Florián. Obrana si vybrala slabší okamžik i o tři minuty později a Koníř se z vápna lépe trefit nemohl, 2:4. V závěru dvakrát vychytal domácí Rousek, a tak zůstalo Meziříčí podeváté v řadě bez vítězství.

Góly: 16. Simr, 59. Görner 19. a 66. Koníř, 55. a 63. Florián. Rozhodčí: Kůrka. ŽK: 0:2 (Komínek, Odehnal). Diváci: 580. Poločas: 1:1. V. Meziříčí: Kruba Z. Mucha, Souček, P. Mucha, Krejčí Hort, Görner, Berka, Smejkal (46. Bouček), Netrda Simr. Třebíč: Rousek Svoboda, Komínek, Havránek, Odehnal - Čermák, Koníř, Linhart, Smažil (86. Jakub) - Durda (80. Karásek), Florián (70. Kostelecký).

OTROKOVICE ŽĎÁR N. S. 1:3

Žďár hned v úvodu ukázal, proč pravidelně vyhrává na hřištích soupeřů. Od první minuty vlétl do zápasu se vší vervou a po dvou standardkách Heideho vedl 2:0. Nejdříve pálil stoper Šindelka na zadní tyč, a posléze si našel správné místo mezi obránci Chmelíček, který hlavičkoval nekompromisně pod břevno. Dorazit mohly domácí další dvě gólovky Pohanky a Chmelíčka, skóre se však neměnilo. Naopak na druhé straně vyrobila žďárská defenziva hrubici, po níž se Vavruša mohl radovat ze snížení.

Na začátku druhé půle bylo Nedvědovým hráčům pořádně horko. Otrokovice se dostaly do tlaku a hrozily zejména ze standardních situací. „Přesto jsme je pustili jen do jediné vyložené příležitosti. Tu ale Pometlo z osmi metrů Vavrušovi zhatil,“ chválil svého brankáře Nedvěd.

Když už začalo znovu svítat na lepší časy, musel předčasně pod sprchy Aleš Chmelíček, kterému tak ujde prestižní bratrské derby s Vrchovinou. Dramatický závěr se ale nekonal. Žďár kontroloval hru a několikrát mohl zvýšit. To se povedlo až v 81. minutě Pohankovi, kterému míč parádně naservíroval Malínek.

Góly: 29. Vavruša 2. Šindelka, 9. A. Chmelíček, 81. Pohanka. Rozhodčí: Podaný. ŽK: 1:2 (Hlouš, Doležal). ČK: 0:1 (62. A. Chmelíček). Diváci: 140. Poločas: 1:2. Žďár n. S.: Pometlo Štursa, Šindelka, Bratršovský, Cipruš Heide, Doležal, Malínek (90. Havlík), Pohanka A. Chmelíček, Hlouš (59. Zedníček).

SLAVOJ POLNÁ BOHUNICE 1:0

Polná vstoupila do utkání sebevědomě. Skórovat mohl jako první Lovětínský, ovšem jeho hlavička proletěla nad břevnem. Po něm se ocitl tváří v tvář Gruberovi Pražák, ale pohotového gólmana Bohunic nepřekonal. I hosté byli nebezpeční a domácí nejdříve zachránila tyč a Kostkova nepřesnost, jehož dorážka mířila vedle. V závěru pak zahodil tutovku hostující Suchý.

Ve druhé části se Slavoj do svého soupeře zakousl, vytvořil si velkou převahu a po hodině hry a Kaplanově hlavičce se rozezvučelo břevno. Rozhodující moment se zrodil po dalších devíti minutách a ukázkové akci. Lovětínský uvolnil Černého a ten přehodil vyběhnutého Grubera. Bohunice ve zbytku utkání prahly po vyrovnání, ale pozorná defenziva Polné tři body uhlídala.

Gól: 69. Černý. Rozhodčí: Klíma Drápal, Slabý. ŽK: Bambula, Tlačbaba, Kučera. Diváci: 320. Poločas 0:0. Slavoj Polná: Skočdopole Bambula, Kučera, Urbánek, Černý Lovětínský, Holas (88. Klíma), Pražák, Tlačbaba (46. Oberreiter) Kaplan, Tomas (46. Adamec).

VRCHOVINA TASOVICE 3:0

Každá série jednou končí a nová začíná. Podobného hesla by se chtěla držet Vrchovina, která poprvé v sezoně vyhrála v domácím prostředí.

Tasovice přijely do Nového Města pro tři body, ale čáru přes rozpočet jim udělal hned ve 3. minutě mladý Kolařík, který skočil do vysokého centru Smetany tak šikovně, že jej usměrnil za Trmalova záda - 1:0. Na stadionu se hrál z obou stran výborný fotbal, ale muziku tvrdili spíše domácí. Neuplynula ani hodina hry a po závaru v šestnáctce se k míči prodral Lukáš Smetana a hlavou zvýšil. Druhá branka domácí uklidnila a mistrovské dílo dokončil v 81. Michal Skalník, který se individuálně prosadil do vápna a střelou pod břevno zpečetil výsledek na konečných 3:0. A nebýt brankové konstrukce, na jejíž nastřelení Vrchovina zvítězila rovněž 3:0, mohlo utkání skončit ještě výraznějším rozdílem.

Góly: 3. Kolařík, 57. L. Smetana, 81. M. Skalník. Rozhodčí: Soukal. ŽK: 1:3 (K. Skalník Čerstvý, Doležal, Šuráň). Diváci: 340. Poločas: 1:0. Vrchovina: Vítek Vokoun, L. Smetana, Procházka, Skryja Kolařík (76. Šandera), Michal, R. Chmelíček (67. Kalich), Wolker, K. Skalník M. Skalník (83. Komínek).

PELHŘIMOV SPYTIHNĚV 2:3

V prvním poločase to vypadalo na jednoznačnou a bezproblémovou záležitost pro domácí. Pelhřimov se ujal vedení po dobré nahrávce Bendy, kterou zužitkoval Wiener a přitom zostudil slalomem gólmana a dva obránce. Do poločasu ještě daroval hostující Krejčí penaltu domácím, když zbytečně srazil agilního Wienera. Naniáš nejvýhodnější možnou standardní situaci proměnil. Hosté se přece jen do přestávky prosadili, dělovka Horsáka znamenala snížení na 2:1.

Po obrátce nejprve mohl zvýšit Benda, ale jeho lob přeletěl gólmana i branku. V poslední půlhodině se hosté dostali do tlaku a domácí pouze vyráželi k rychlým brejků. V 66. minutě potrestal nedůraznost obrany a chybu Moravce střídající Ulman přesnou střelou k tyči. V poslední minutě utkání se pískala diskutabilní penalta po střetu gólmana Moravce s Ulmanem. K ní se postavil právě Ulman a zápas rozhodl.

„Vytvořili jsme si nadějné dvoubrankové vedení, ale v závěru poločasu jsme zbytečně inkasovali na 2:1. Po změně stran jsme dostali další laciný gól. Hráči přestali hrát a čekali na odpískání faulu. Rozhodla sporná penalta. Netroufám si říci, zda byla či ne, ale mám pocit, že oba hráči šli do souboje stejně,“ poznamenal k utkání trenér Pelhřimova Ján Kubík.

Góly: 15. Wiener, 38. Naniáš (PK) 45. Horsák, 66. a 90. Ulman (druhý PK). Rozhodčí: Beneš. ŽK: 3:2 (Krtek, Čihák, Průcha Sokol, Ruman). ČK: 0:1 (Zabloudil po skončení zápasu). Diváci: 230. Poločas: 2:1. Pelhřimov: J. Moravec Smrčka, Vacek, Kocián, Naniáš Benda (66. Kmoch), Průcha, M. Moravec (79. Sládok), Čihák Krtek, Wiener (73. Klofáč).

Ostatní výsledky 8. kola: Hodonín - Přerov 3:1 (1:1), Vyškov - Bystrc 0:1 (0:0), Sparta Brno Napajedla 3:0 (2:0).
Příští kolo: Spytihněv Hodonín, Napajedla PELHŘIMOV, Bystrc - Sparta Brno, Tasovice Vyškov, ŽĎÁR N. S. VRCHOVINA, TŘEBÍČ Otrokovice, Bohunice - V. MEZIŘÍČÍ, Přerov POLNÁ.