Divizní Polná si dnes udělá výlet do Pardubic, kde se od 14 hodin střetne s domácí juniorkou, která hraje také čtvrtou nejvyšší soutěž. „Je to další přípravný zápas, ve kterém bychom měli mít zhruba stejný kádr jako minule. Možná dva tři lidi se změní, tak aspoň vyzkoušíme zase někoho jiného,“ říká hrající kouč Slavoje Tomáš Kaplan.

Fotbalisté HFK Třebíč ve čtvrtém přípravném utkání změří síly s druholigovým Znojmem. Na rozdíl od předchozích zápasů trenér Libor Zelníček nepostaví do obou poločasů dvě rozdílné jedenáctky. „Béčko hraje po nás svůj přípravný zápas,“ vysvětluje třebíčský kouč, který bude postrádat trio Komínek, Havránek, Chlup.

„Komínek má angínu a Havránek s Chlupem jsou na horách, ale i tak budeme mít pět nebo šest náhradníků, které prostřídáme bez ohledu na výsledek,“ nechal se slyšet trenér Třebíče.

Dobrý soupeř

Souboj týmů, které se často utkávají, prý tentokrát bude o něčem jiném. „Třebíč se Znojmem hrává každou zimu a v pohárech jsme s nimi hráli vyrovnané zápasy. Samozřejmě pohár a příprava se srovnávat nedají. Dneska má Znojmo mnohem kvalitnější kádr a letos druhou ligu bez problému udrží. Hraje perfektní kombinační fotbal a má ligového útočníka Vašíčka. Pro nás je to dobrý soupeř na přípravu,“ uvedl na adresu Znojma Zelníček.

Z týmů krajského přeboru se poprvé představí fotbalisté Jemnicka, kteří zavítají na umělý trávník jihlavské juniorky. Svěřenci trenéra Rostislava Šamánka se věnují nabírání fyzické kondice a vše probíhá stejně jako loni. „Nic nového, akorát máme na zkoušku tři kluky z Třebelovic. Připravují se s námi Michal Máca, Standa Křivánek a Ondra Navara. Když se prosadí, budou u nás na jaře působit,“ prozradil Šamánek.

Ten dá v dnešním utkání příležitost všem hráčům. „Zahrají si všichni a brankáři Kopeček s Růžičkou odchytají každý poločas. Do zápasu jdeme z hrubé přípravy a chci, aby to všichni odběhali a drželi s Jihlavou krok. Pak by se ta snaha mohla projevit na výsledku, že neprohrajeme vysokým rozdílem, třeba jako loni (0:3) a samozřejmě nám půjde o to, aby se nikdo nezranil,“ říká kouč Jemnicka.

Tři týdny přípravy mají za sebou a první herní test před sebou fotbalisté Pacova. Po podzimu jedenáctý celek krajského přeboru se zítra na umělé trávě v Táboře střetne s Chýnovem. Dres Slavoje oblékne i testovaný Daniel Fořt. „Jedná se o hráče FK Tábor, který by nám měl pomoci hlavně v defenzívě. Je to hodně univerzální fotbalista. Může hrát na postu záložníka, stopera či krajního obránce,“ informoval pacovský trenér Ladislav Táborský.

Pro něj bude první zápas spíše seznamováním. „Dal jsem volno Kollerovi, ale povolal jsem dvaavacet hráčů. Chci vidět i některé kluky z béčka,“ vysvětlil.