„Teď už to nezáleží jen na nás,“ krčí rameny asistent třebíčského trenéra Michala Soboty Miloslav Loucký.

HFK hraje třetí ligu čtyři roky. S výjimkou prvního vydařeného ročníku ve spodních patrech. V minulých letech mu hrály do karet příznivé okolnosti, jako pouze jedno sestupové místo, či slabá konkurenceschopnost týmů ze dna. Na podzim to vypadalo na nové časy. Pod trenérem Richardem Zemanem byla Třebíč dokonce jednu chvíli první, jenže zimní odchody opor a snaha je nahradit odchovanci a zahraničními akvizicemi dopadla neslavně. Z téměř jistě zachráněného týmu je před posledním zápasem proti Vyškovu, který je na programu ve středu, outsider a velký adept sestupu.

„Musíme vyhrát a pak doufat, že Líšeň v sobotu prohraje v Hlučíně,“ je jasné celé Třebíči.

V týmu už ani nejsou afričtí hráči Johnson s Igbinobou. Sice se nepotvrdily zvěsti o končícím vízu, ale i tak skončili. „Tohle mi nepřísluší komentovat. V týmu prostě už nejsou a my musíme spoléhat na hráče, které máme k dispozici,“ dodal Loucký.

Žďár už za sebou sestup z MSFL má. Ve třetí nejvyšší soutěži vydržel od postupu v roce 2012 jen dvě sezony, ale problémy s udržením má každoročně i v divizi, navíc letos vygradovaly do obřích rozměrů a FC Žďas reálně hrozí, že se po třinácti letech vrátí do krajského přeboru, který ovládl v roce 2004.

K relativně snadnému soupeři v podobě posledního a jistě sestupujícího Pelhřimova musí vedle výhry doufat v zaváhání minimálně jednoho ze čtyř týmů nad ním a také se ohlížet i na předposlední Holešov.

„Nebude to jednoduché, ale výhra je v našich možnostech. Musíme do toho zápasu jít s čistou hlavou, i když je hra o záchranu dost dramaticky zamotaná,“ řekl žďárský trenér Jozef Vanko.

Před čtyřmi lety jako zachránce potápějícího se Žďáru v MSFL uspěl na výbornou, podaří se mu to znovu v divizi? Rozhodne sobota.

Nejlepší dva týmy nejnižší krajské soutěže Dukovany (ve žlutém) a Náměšť-Vícenice nabídly necelým třem stovkám diváků atraktivní fotbalovou podívanou.
Náměšť ovládla souboj o první místo v Dukovanech