ŽDÍREC – ŽĎÁR 1:3


V derby utkání potřebovali domácí bodovat, jenže do první šance se dostal žďárský Horák, který ve 3. minutě zblízka přestřelil. Poté se ale osmělila i Dekora a vytvořila si i vážnější šance. V 17. minutě po rohu hlavičkoval Mareš jen do sítě a těsně před odchodem do šaten měl nebezpečnou střelu Hanousek. „Hosté působili fotbalovějším dojmem, ale my jsme dobře bránili,“ řekl trenér Ždírce Richard Zeman.
Hned po změně stran mohli jít ždírečtí fotbalisté do šťastného vedení, když Procházka nastřelil Blažka do hlavy, ale míč mezi třemi tyčemi neskončil. Skóre se měnilo až v 55. minutě, kdy Čalkovský vyslal přízemní střelu do houšti těl před brankou a po teči skončil míč v síti – 1:0. To vlilo novou krev do žil Dekoře. Jenže šance Mareše a superšance Šnobla, který z metru přestřelil. Nedáš – dostaneš. To platilo i v tomto zápase, o dvě minuty později propadla střela Bratršovského z dvaceti metrů Žďánskému do branky a bylo to 1:1. V 70. minutě zapomněla domácí obrana na Šindelku a Žďár zápas otočil. Šest minut před koncem si dal vlastence Sobotka – 1:3.

Góly: 55. vlastní – 67. Bratršovský, 70. Šindleka, 84. vlastní. Rozhodčí: Trávníček. ŽK: 4:2. Diváci: 400. Ždírec: Žďánský – Kysilko, Klupka, Kolouch (77. Hanovec), Sobotka – Carda (35. Blažek), R. Mareš, Čalkovský, Šnobl – Hanousek, Procházka. Žďár: Nahodil – Bureš, Filip, Šindelka, Vomela – Horák, Bratršovský, Hirsch, Mašek, Zedníček – Bojda (85. Filippi).

MOHELNICE - TŘEBÍČ 0:3


Hned v samotném úvodu utkání nebylo vidět, kdo je na chvostu tabulky a kdo na čele. Domácím totiž vyšel nástup do utkání a během úvodních 6 minut si vytvořili tři slibné brankové příležitosti - Bayer, Šrot a po něm ještě Vašíček. Po necelé půlhodince se začali do hry dostávat i Třebíčští, branky se ale diváci do konce prvního poločasu nedočkali.
Druhý půli ovládla Třebíč a na hřišti existovalo pouze jedno mužstvo. Výborný výkon hosté potvrdili i brankově. V 60. minutě po vydařené kombinaci našel Rygl na velkém vápně Václavka, jehož střelu tečoval Pospíchal – 1 : 0. O čtyři minuty později se k vyraženému balonu dostal Karásek, který přízemní střelou pod padajícím gólmanem zvýšil na 0:2. Dezorientovaná domácí obrana v této fázi utkání nestačila na kombinační hru Třebíče a v 68. minutě to již bylo 0 : 3. Opět se trefil Karásek, tentokrát hlavou.

Branky: 60. Pospíchal, 64. a 68. Karásek. Rozhodčí: Kůrka – Reich, Fridrichovský. ŽK: 1:1. Diváků: 340. Poločas (0:0). Třebíč: Beer – Vejmelka, Dvořák, Kopeček, Flekal – Rygl (73. Řezáč), Václavek, Koníř, Smažil – Pospíchal (80. Křivánek), Karásek (75. Adamov).

V. MEZIŘÍČÍ – ŠARDICE 1:2


Proti lídrovi divize nastoupili domácí bez ostychu. Nejdřív prověřil šardického Štěpána ránou z voleje Kratochvíl, ale hostující brankář se zaskvěl. Oba aktéři si souboj zopakovali o pár chvil později, tentokrát Kratochvíl volil místo střely neúspěšnou kličku. Na druhé straně zahrozil Dorotík, jehož pokus jen těsně minul tyč Invaldovy branky. Šardice poté svého soupeře zatlačily a výsledkem byla po sérii rohů gólová rána Macháně.
Hosté mohli svoje vedení potvrdil hne na začátku druhé půle, ovšem Soukup mířil nad. Poté se domácím podařilo vyrovnat – Němec se obtočil okolo obránců a na jeho střelu po zemi neměl Štěpán nárok. Obrat mohl zařídit Pokorný, který ale svou šanci nevyužil. A tak přišel trest. Po přesném centru do domácí šestnáctky se k míči dostal Macháň a Šardice opět vedly. V závěru měl šanci na vyrovnání Pokorný, ovšem neuspěl.

Góly: 52. Němec – 39. a 61. Macháň. Rozhodčí: Smekal. ŽK: 2:1. Diváci: 230. Poločas: 0:1. V. Meziříčí: R. Invald – Z. Mucha, Galia, P. Mucha, Fober – Hort, Pokorný, Průša, Němec (80. Loup), J. Krejčí – Kratochvíl (68. Havlíček).

Ostatní zápasy: Napajedla - Líšeň 0:2, Hulín - Rousínov 0:2, Vyškov - Otrokovice 1:0, Rájec-Jestřebí - Protivanov 0:0, Konice - Boskovice 4:1.

REPORTÉŘI DENÍKU