ŽĎÁR N. S. - VRCHOVINA 1:1

Derby víkendu a pro Žďársko i zápas podzimu si v parné říjnové neděli nenechalo ujít 953 diváku. Ti ale v prvním poločase mnoho fotbalové krásy neviděli. Žďár se kombinačně proti dobře zformované Vrchovině uchyloval k nákopům bez adresáta. Míč tak měli na kopačkách častěji hosté, kromě Kolaříkova úniku se ale k vážnějšímu ohrožení branky také nedostali.

Po přestávce už nabídli aktéři očekávaného představení i šance. U většiny z nich byl Poláček, který střídal „domácího“ Radima Chmelíčka, který se do té doby jako jeden z mála borců na hřišti neuchyloval k nákopům. Čerstvá novoměstská akvizice se ale ukázala být dobrým tahem. Nejdříve pádil z levé strany na Pometla, ten mu ale jeho pokus zlikvidoval. Na druhé straně ojediněle zahrozil Pohanka, ale i Vítek byl u míče včas. Po hodině hry zatáhl balon Poláček, předložil ho na šestnáctku Michalovi, a jeho technická rána jen těsně minula pravou šibenici. Poprvé udeřilo v 71. minutě, kdy Vrchovina přečíslila domácí obranu a Poláček postupoval znovu z levé strany na Pometla. Tentokráte už ale ukázal schopnosti zabijáka a nádherně obstřelil žďárského brankáře.

Gól jakoby hostům ublížil. Vrchovina přestala hrát, uchylovala se k faulům a asi po šesté standardce v krátkém čase za sebou vrátil Bratršovský přetažený míč na Turka a ten hlavou vyrovnal. V nastavení mohli hosté ještě dvakrát skórovat, ale skóre už se neměnilo.

„Z naší strany byl zápas velmi špatný, můžeme být rádi, že jsme uhráli bod,“ uznal domácí kouč Petr Nedvěd.

„V utkání jsme byli lepší a vzhledem k jeho průběhu jsme dnes ztratili dva body. Zlobím se ale na své hráče, že jsme po vstřeleném gólu vypadli z role,“ uvedl jeho protějšek Richard Zeman.

Góly: 80. Turek 71. Poláček. Rozhodčí: Hrůza. ŽK: Šindelka, Štursa Vokoun, procházka, Wolker, M. Skalník, Poláček. Diváci: 953. Poločas: 0:0. Žďár n. S.: Pometlo Štursa, Šindelka, Bratršovský, Cipruš Malínek, Turek, Heide, Mašek (84. Vomela) Hlouš (46. Zedníček), Pohanka. Vrchovina: Vítek Vokoun, Procházka, Smetana, Skryja Kolařík (83. Brabec), Wolker, R. Chmelíček (52. Poláček), Michal, K. Skalník M. Skalník (76. Buchta).

TŘEBÍČ - OTROKOVICE 2:3

První poločas patřil domácím. V 18. minutě našel Florián prudkým přízemním centrem na zadní tyči osamoceného Smažila, který otevřel skóre. Ve 41. minutě Durda vystihl chybnou rozehrávku hostující obrany a po samostatné akci zvýšil. Další gólové šance Smažila a Durdy v prvním poločase zůstaly nevyužity. Navíc těsně před pauzou hlavní rozhodčí neuznal branku domácímu Odehnalovi pro údajný ofsajd!

Po změně stran se karta obrátila a dominovali Otrokovičtí, kteří dokázali nepříznivý výsledek otočit. Hned v 51. minutě, po centru zleva se hlavou prosadil Zálešák - 1:2. Domácí byli blízko třetího gólu v 65. minutě. Ovšem Koníř po Durdově přihrávce z bezprostřední blízkosti nedokázal hostujícího Kašíka překonat. O pět minut později udeřilo na druhé straně. Po centru zprava se hlavou prosadil Dujka a bylo vyrovnáno. Otrokovice dokonaly obrat minutu před koncem. Po rohovém kopu se k odraženému míči dostal Starec a tečovanou střelou zpoza velkého vápna zajistil hostům všechny tři body.

Góly: 18. Smažil, 41. Durda 51. Zálešák, 70. Dujka, 89. Starec. Rozhodčí: Hájek Fridrichovský, Jaroslav Beneš. Delegát: Bábíček. ŽK: I. Čermák, Smažil, Karásek, Linhart Kraváček, Starec). Diváci: 153. Poločas: 2:0. HFK Třebíč: Rousek Svoboda, Komínek, Havránek, Odehnal I. Čermák (59. Novotný), Koníř, Linhart Durda (71. Karásek), Florián (77. Jakub), Smažil.

PŘEROV - SLAVOJ POLNÁ 3:2

Začátek utkání byl pro hosty tragický. Střed obrany podcenil balon, Bambula fauloval a z následného pokutového kopu se nadvakrát prosadil domácí Švrček. Pak následoval festival zahozených polenských šancí, ve kterých se ocitli Kaplan, Lovětínský a Pražák. Domácí podruhé zahrozili ve 37. minutě, kdy po rohu trefili spojnici.

Ve druhé půlce měla Polná více ze hry, ale z převahy vyrovnání nevyplynulo. Naopak. Deset minut před koncem si nikdo nevšímal dorážejícího Miky, a po chvíli zvýšil na 3:0 Zaoral. Hostující Pražák pak sice zadělal na drama, dvěma rychlými góly snížil, ale těsně před konce se Tlačbabovi nepovedlo v dobré pozici prostřelit gólmana, a tak Slavoj odjížděl domů s prázdnou.

Góly: 1. Švrček (PK), 81. Mika, 84. Zaoral - 87. a 89. Pražák. Rozhodčí: Kypr. ŽK: ŽK: Fikr, Popela - Bambula, Lovětínský, Kaplan. Diváci: 250. Poločas 1:0. Slavoj Polná: Skočdpole Bambula, Kučera, Urbánek, Černý - Adamec, Holas (67. Tlačbaba), Lovětínský, Pražák, Oberreiter (78. Klíma) Kaplan.

NAPAJEDLA - PELHŘIMOV 4:1

Pelhřimov favorita zápasu nezaskočil. I když byl prvním poločas vyrovnaný, radost do tábora hostů nepřinesl. Ve 12. minutě totiž pelhřimovští chybovali a nedorozumění potrestal gólem Hutka. O chvilku později musel střídat pro zranění třísel stoper Kocián. Po přestávce se hosté nezlepšili, naopak domácí hráli v pohodě. Hráči Napajedel byli fotbalovější, byli důraznější v osobních soubojích. V 54. minutě zvýšil hlavičkou Kučera, následně se Semera prosadil pohlednou individuální akcí. V 73. minutě inkasovali hosté čtvrtý gól, když Žáčkovi pomohla při exekuci trestného kopu teč zdi. Pak sice v šestnáctce vybojoval míč Krtek a střelou podél brankáře snížil, ale to byla první a poslední pelhřimovská radost. Hosté museli zápas dohrát o deseti, když odstoupil ze hry kvůli svalovému zranění Klofáč.

Góly: 12. Hutka, 54. Kučera, 66. Semera, 73. Žáček 76. Krtek. Rozhodčí: Buček. ŽK: 0:1. Diváci: 150. Poločas: 1:0. Pelhřimov: J. Moravec Klofáč, Kocián (17. Benda), Vacek, Naniáš Sládok (46. Průcha), M. Moravec, Jan Kmoch (63. Fišer), Čihák Krtek, Wiener.

BOHUNICE - V. MEZIŘÍČÍ 0:3

Hostující trenérské duo Maruška-Smejkal zahýbalo sestavou a na herním projevu to bylo od začátku znát. „Celý týden jsme dumali, jak zamezit tomu velkému počtu inkasovaných branek. Na stopera jsme proto dali Horta a ten dodal defenzivě klid a rozum. Hru na dva útočníky ovlivnilo velmi krátké hřiště,“ uvedl kouč Smejkal.

Hned v 7. minutě našel Görner Simra, ten si povodil obránce a skvěle našel nabíhající Berku, který už neměl žádné problémy s rozvlněním sítě. Berka si ale radosti moc neužil, protože záhy musel střídat pro zranění. Po čtvrthodině hry se do mírného tlaku dostali domácí, ale udeřit mohlo na druhé straně, kde Simrova střela lízla tyč. Fotbal plný šancí pokračoval. Ve 23. minutě zachránilo Invalda nadvakrát břevno a v závěru poločasu orazítkoval tyčku i aktivní Görner. Poločas tak patřil zejména brankářům.

Po přestávce ukázali více fotbalovosti a chuti po vítězství Meziříčští a po zásluze zvýšili Zdeňkem Muchou a Radkem Görnerem na konečných 0:3.

„Konečně jsme se vyvarovali hrubek a myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Jen nás mrzí zranění Berky s Kozuněm,“ řekl trenér Libor Smejkal.

Góly: 7. Berka, 77. Z. Mucha, 87. Görner. Rozhodčí: Křenek. ŽK: Píšek, Kulička, Masařík Kozuň, Simr. Diváci: 200. Poločas: 0:1. V. Meziříčí: Invald Kozuň (71. Z. Mucha), Hort, P. Mucha, Krejčí Vítek, Souček, Berka (13. Netrda), Bouček (60. Smejkal) Simr, Görner.
Ostatní výsledky 9. kola: Spytihněv - Hodonín 0:3 (0:1), Dosta Bystrc-Kníničky - Sparta Brno 0:1 (0:1), Tasovice Vyškov 3:2 (2:2).

Příští kolo: Hodonín POLNÁ, V. MEZIŘÍČÍ Přerov, Otrokovice Bohunice, VRCHOVINA TŘEBÍČ, Vyškov ŽĎÁR N. S., Sparta Brno Tasovice, PELHŘIMOV Bystrc, Spytihněv Napajedla.