Destrukce se po nedělní porážce 2:4 v Nové Vsi krčí v tabulce na posledním místě s nejvíce inkasovanými brankami a před těžkým anglickým týdnem.

„Opakuje se loňský podzim. Na druhou stranu ty bodové rozdíly jsou minimální a já v současné době to poslední místo nevnímám nijak tragicky," podotkl Kylíšek.

Jeho tým měl totiž ve většině zápasech smůlu. „Náměšť i Čáslavice se daly porazit, jen jsme remizovali a v Humpolci inkasovali vítězný gól domácích v nastaveném čase. Víc mě ale trápí poslední utkání v Nové Vsi. Nevím, čím to bylo, ale soupeř nás předčil v bojovnosti, bez níž se krajský přebor prostě hrát nedá," tvrdí jaroměřický lodivod.

Nová Ves navíc prý odehrála povedený zápas, dala nádherné góly a za výhrou šla důrazněji. „Soupeři to prostě sedlo, vyhrál zaslouženě, i když dal takové výstavní góly, které zase hned tak nedá," podotkl Kylíšek.

Sám si nedokáže vysvětlit, co se v neděli s jeho svěřenci dělo.

„Já to nechápu. Tréninková účast i nasazení jsou na krajské poměry v pořádku. I v pátek to vypadalo, že hráči jsou nabuzení, na zápas se těší. Jenomže pak tam přijedeme a všechno je jinak. Jako kdyby kluci nechali srdíčko v Jaroměřicích," kroutí hlavou zkušený trenér.

Šancí na nápravu je sice stále dost, ale Destrukci nečeká vůbec nic jednoduchého. O víkendu přivítá předposlední Pacov, který je v podobné situaci, následující středu hostí Starou Říši, favorita celé soutěže, a další neděli cestuje na hřiště momentálně první a bezchybné Chotěboře.

„Takhle dopředu se nedívám. My jsme teď v situaci, kdy se musíme plně soustředit na zápas s Pacovem, abychom ho zvládli. I když nám bude chybět vykartovaný Ošmera, musíme se s tím prostě vypořádat," burcuje Kylíšek.

Co se děje s Neumannem?

Přitom od Jaroměřic se čekal minimálně střed tabulky. Tým je prošpikovaný hráči s divizními zkušenostmi. Už tak početnou enklávu matadorů doplnili v létě Michal Křivánek s Jiřím Ryglem. Ale ani to zatím nestačí.

„Já si stojím za tím, že to mužstvo je poskládané dobře. Jen je potřeba přidat na bojovnosti a nasazení," tvrdí kouč.

Potřeba jsou i góly kanonýra Miloše Neumanna. Nejlepší střelec loňského ročníku soutěže se zatím trápí. „Dal jediný gól, který dát prostě musel. Zatím nemá ani jednu asistenci, což nám také hodně chybí. Musíme doufat, že se chytne," dodal Kylíšek.