„Máme to ve svých rukou, ale bohužel se nám v poslední době nedaří. Šance si vytváříme, ale neproměňujeme je. Kouty ani Křižanov nás nepřehrály, ale když nedáme góly, nemůžeme vyhrát,“ litoval trenér Šebkovic Jiří Stoklas.


Jeho svěřencům se naopak více daří na hřištích soupeřů, zejména těm, co se pohybují na špici. „Na druhou stranu se nám podařilo i se štěstím remizovat v Náměšti, ale také jsme uhráli bod na hřišti béčka Velkého Meziříčí,“ nehází flintu do žita šebkovický kouč.


Šebkovice jsou s 29 nastřílenými góly druhým nejhorším celkem tabulky v soutěži. Nejhůře střílející tým je právě jejich nedělní soupeř Rantířov. „Mohlo by se to potvrdit i v zápase,“ směje se šebkovický lodivod.


Poslední šance


Jeho tým se na Jihlavsku pokusí o zachování átřídní příslušnosti. Nahrávat jim může i fakt, že těžký los budou mít i ostatní celky, hrající o účast v příštím ročníku soutěže. Herálec se představí v Třešti a Křižanov hostí o postup bojující juniorku Velkého Meziříčí.


„My se pokusíme vyhrát, co jiného nám zbývá? Pokud budeme proměňovat gólové šance, tak to může vyjít. Musíme do toho dát všechno a pak budeme potřebovat trošku štěstí,“ přeje si uspět šéf šebkovické lavičky.


Nováček druhé nejvyšší krajské soutěže Budišov-Nárameč může být se svoji premiérovou sezonou spokojen. Rozloučí se na půdě o postup hrající Staré Říše, která potřebuje zvítězit, aby uhájila první příčku bez ohledu na utkání velkomeziříčské rezervy.


„V posledním utkání se pokusíme postup do krajského přeboru Staré Říši znepříjemnit,“ netají se budišovský kouč Kamila Průša.


Již na třetím místě končící tým Náměště-Vícenic, jenž po podzimu figuroval na druhé pozici se čtyřbodovou ztrátou na lídra, se s letošním ročníkem I. A třídy rozloučí v Bohdalově. „Bude to pro nás zápas jako každý jiný, ale se soutěží se chceme rozloučit důstojně,“ má jasno trenér Náměště Tomáš Franěk.