Oba týmy získaly po 27 bodech, stále nemají jistotu záchrany, a proto duel na jižním okraji Vysočiny slibuje napínavou podívanou.
Ve výhodě by mohly být Moravské Budějovice, které sice poslední dva zápasy prohrály, ale představily se v Humpolci (2. místo) a na půdě třetího Jemnicka, ale na domácí půdě na jaře body nerozdávají. Svěřenci Petra Kylíška před vlastním publikem mají v odvetné části sezony dosud stoprocentní bilanci, ve které by rádi pokračovali.

„Situace je taková, že potřebujeme vyhrát, ale Jaroměřice také. Začíná se to obracet k tomu, že budou sestupovat čtyři týmy, což bude o to náročnější. Je to velice důležitý zápas o šest bodů," má jasno budějovický kouč Petr Kylíšek.

S tím souhlasí i jeho protějšek, který také nemá klidné spaní. „O šest bodů je teď pro nás každý zápas. Vývoj ve vyšších soutěžích je pro nás znepokojující. Když budou padat z krajského přeboru čtyři týmy, znamená to pro nás větší honičku," podotýká jaroměřický trenér Antonín Salák.

Kylíšek, který mimo jiné Jaroměřice před lety trénoval, očekává fotbalovou bitvu. „Mužstva jsou kousek od sebe a kluci se znají. Vzájemné zápasy jsou většinou vyrovnané a rozhodují maličkosti. Bude to vyrovnané utkání, ve kterém může sehrát klíčovou roli štěstí, náhoda a nebo to bude o jedné chybě. Já doufám, že jí udělá soupeř," svěřil se Kylíšek. „Derby je vždycky nevyzpytatelný zápas a může se stát cokoliv," doplňuje Salák.

Kormidelník od řeky Rokytné by tentokrát bral jakýkoliv zisk. „Z Moravských Budějovic bereme i bod," netají se jaroměřický kouč, který bude postrádat Hambálka. „Má sádru na ruce, tak povoláme dalšího dorostence. Jinak bychom měli být kompletní," hlásí jaroměřický lodivod.

To budějovický kormidelník by měl mít k dispozici kompletní kádr. „Chybět by neměl nikdo, ale uvidíme na předzápasovém tréninku," doplňuje šéf moravskobudějovické lavičky.

Jaroměřicím se na jaře venku příliš nedaří, vyhrály pouze na půdě tápající Žirovnice, které patří třetí místo od konce tabulky. Ve zbylých dvou zápasech na hřištích soupeřů nezískal tým vedený Antonínem Salákem ani bod.

„Budeme hrát, na co máme. V současnosti nejsme tým, který by určoval chod utkání, i když venku se nám hraje lépe. Hráči nejsou pod takovým tlakem ten výkon je uvolněnější. Ano prohráli jsme několik zápasů, ale třeba v Chotěboři, která je prostě lepší, jsme těžko mohli uspět," uznává trenér Jaroměřic.