V posledním hraném 14. kole zbývá doluštit sestupovou tajenku. Do třetích tříd se letos i s ohledem na vývoj v I. B třídě, odkud do okresu sestupují tři týmy z Třebíčska, budou o soutěž níž poroučet hned čtyři celky.

Jistými sestupujícími jsou vedle beznadějně poslední rezervy Šebkovic také fotbalisté Březníku a Třebenic. Vzhledem k tomu, že Blatnice už poslední krok k záchraně udělala vítězstvím nad Třebenicemi, čtvrtý do party vzejde už jen z dvojice Rudíkov-Trnava a Lipník.

Černého Petra zatím drží nováček soutěže, který v závěrečném kole zavítá na půdu mistra z Nových Syrovic a tím je jeho situace kritická.

„Naše šance je malá, ale prohráli jsme si to už Náměští v Rokytnici. Máme sice s Rudíkovem lepší vzájemné skóre, ale Syrovice si určitě nebudou chtít zkazit oslavy. Přesto však budeme bojovat," nechal se slyšet lipnický stoper Tomáš Brabenec.

Rudíkov se představí v Třebenicích. Poslední víkend napověděl, že vše ve svých rukou má právě spojený tým, kterému stačí na půdě jistého sestupujícího uhrát alespoň bod. „Máme to ve svých rukou, to je pravda," řekl vedoucí mužstva Vladimír Šula.