Pikantní je, že ve skupině B vyšel los tak atraktivně, že si to Rantířov s Náměští-Vícenicemi rozdají přímo! V „áčku" to mají Věžnice ve svých rukou, i když paradoxně to budou mít asi nejtěžší!

Věc se má tak, že Věžničtí jsou ve své soutěži třetí od konce s 21 body a rozdíl ve skóre, který bude při případné bodové shodě rozhodovat, mají nejhorší ze všech – minus 34 branek! Navíc hostí třetí Pacov.

Jejich protivníci jsou na tom lépe. Rantířov má bodů 22, a v posledním kole mu stačí k záchraně neprohrát ve šlágru s Náměští. Ta má o bod méně, a pro jistotu musí vyhrát. Ale slavit může klidně i po remíze nebo prohře, protože pokud by Věžnice doma padla s třetím Pacovem, zachránilo by tým z Třebíčska právě lepší skóre!

Variant je tedy více, ale jedno je jasné. V neděli kolem půl sedmé už budeme chytřejší. U dvou týmů se bude slavit záchrana, hráči jednoho výběru naopak svěsí hlavy a budou se muset smiřovat s pádem do I. B třídy! „Nás by zachránila kombinace, když Rantířov s Náměští bude remizovat a my porazíme Pacov. Navíc nás provází smůla jako v Habrech, kde rozhodující gól dostaneme, za přispění nechtěné teče rozhodčího. Nějak to v neděli dohrajeme a uvidíme," řekl věžnický předseda Bohuslav Chalupník.

Hodně zajímavé to bude i ve skupině B a Rantířově, který kvůli regulérnosti musel oželet sobotní termín a proti Náměšti-Vícenicím nastoupí až v neděli odpoledne (16.30). „Ten zápas je jasný, my musíme zvítězit, vlítnout na ně od první minuty aktivní hrou, dát branky a na nic nečekat. Tady se bude lámat chleba," vít trenér Rantířova Radek Pavlíček. „Je škoda, že to tak vyšlo, ale není jiná možnost. Každopádně chceme tři body, abychom se vůbec nemuseli ohlížet. jak dopadne zápas ve Věžnici," má jasno kouč domácího celku.

Ten ví, že zítřejší soupeř z Náměště není zrovna v nejlepší formě. „Těm se nedaří, oni o víkendu také vedli 2:0, ale nakonec prohráli 2:4. A to sebevědomí jim tahle porážka vezme. My doufáme, že je přehrajeme a budeme aktivní. Kluci si musí věřit, protože fotbal nezapomněli hrát. Musí to jaro vymazat z hlavy a dát do toho všechno. My týmu stoprocentně věříme a vůbec si nepřipouštíme, že bychom to nezvládli. Ten návrat zpět je těžký a už by nemusel přijít," dodává Pavlíček.

V táboře Náměště-Vícenic se pokusí v Rantířově předvést to nejlepší a uspět. „Už musíme vyhrát, nebo sestoupíme do I. B třídy," zní už delší dobu z tábora fotbalistů Náměště-Vícenic. Říkal to dnes už bývalý trenér Jaromír Tlačbaba a říkají to i jeho nástupci. Navíc se toto krédo s blížícím se koncem sezony každým kolem znásobuje. Tým od řeky Oslavy na jaře chodí od porážky k porážce, naposledy vyhrál v úvodním jarním kole na půdě Hrotovic a od té doby jen třikrát remizoval a sedmkrát prohrál. Výsledkem je aktuálně předposlední příčka.

Tradiční účastník druhé nejvyšší krajské soutěže i přesto, že posledně doma prohrál dobře rozehraný zápas s Želetavou, má stále naději. Mělo by stačit jediné, v Rantířově vyhrát. „Bude to zápas o bytí a nebytí," nechal se slyšet náměšťský kouč Jan Klíma.