DUKOVANY – LUKA N. J. 6:0
Lídr I. B třídy zakončil zakončil soustředění v Lukách nad Jihlavou zápasem proti tamnímu celku, se kterým se utkal na umělém trávníku v Jihlavě. Dukovany se do přestávky prosadily pouze dvakrát a kanonádu spustily až po změně stran.

„První poločas byl vyrovnaný, ale my jsme byli nerozběhaní a těžkopádní. Druhou půlku jsme už byli lepší a ještě nedali další šance. Zápas splnil, co jsme od něj očekávali. Dobrý soupeř, ale ve druhém poločase odpadl a my jsme ho do žádné šance nepustili," hodnotí dukovanský kouč Rostislav Štork.
Góly: 18. Koníř, 37. Sedláček, 50. Řezáč, 59. Horn, 65. Škoda, 72. Prokeš. Poločas: 2:0. Dukovany: Boreš (31. Marek Křišťál, 60. Hůlka) – Škoda, Jašek, J. Fojtášek, M. Fojtášek (15. Němec) – Hron, Prokeš, Sedláček, Černý – Koníř, Řezáč. Střídali: Miroslav Křišťál, T. Křišťál, Veselý.

ŽELETAVA – MIKULOVICE 4:2
Svěřenci Petra Kylíška museli utkání hrané na umělém trávníku v Jevišovicích proti třetímu týmu okresního přeboru na Znojemsku otáčet. „Poslední zápas z plné přípravy, vyzkoušeli jsme si zase některé varianty rozestavení a postů," nechal se slyšet želetavský trenér.
Góly Želetavy: Veselský 2, Pavela, Polenda. Poločas: 1:2. Želetava: Vlček - Kabelka, Martin Vrbka, Malík (46. Polenda), Vladeka - Poledna (46. Pavela), Simandl (46. Viceník), M. Čurda, V. Čurda (80. Málek), Jičínský – Veselský.


TŘEBÍČ B – MIROSLAV 6:3
Konfrontace druhých nejvyšších krajských soutěží na Vysočině a jižní Moravě nabídla zajímavou fotbalovou podívanou. „Hosté byli důraznější, měli výškovou převahu a hrozili převážně ze standardních situací. My jsme byli lepší, přehrávali je kombinačně a po poločase zaslouženě vedli 4:1," pochvaluje si domácí trenér Pavel Němec starší.

Jeho svěřenci po změně stran usnuli na vavřínech nechali Miroslav výsledek zkorigovat. „Druhou půli jsme začali nezodpovědně, laxně a po individuálních chybách dostali dvě branky. Celkově jsme ale šancí měli víc a být přesnější v koncovce, mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem," hodnotí třebíčský kouč, který dal opět příležitost mladíkům. „Nastoupili jsme s pěti dorostenci, kteří nezklamali a do týmu dobře zapadli," uzavřel hodnocení Němec.
Góly Třebíče: 10. Tomoyoshi, 20. Lorenc, 24. Bence, 40. Šmíd, 63. a 80. Benáček. Poločas: 4:1. Třebíč: Hagara – Valíček, Mašek, Oberreiter, Bence – Tomoyoshi, Novák, Lorenc, Šmíd – Staněk, Kovář. Střídali: O. Uličný, J. Uličný, Benáček.


OKŘÍŠKY - KOUTY 3:1
Utkání začalo ve velkém tempu. „Okříšky postupně získávaly více ze hry a i na brankové příležitosti byly lepší. Dvě obrovské gólové situace dokázal náš gólman Stýblo zlikvidovat," komentuje trenér Koutů Richard Chylík. To jeho svěřenci skórovali z první střely, kterou vyslal z hranice vápna Havelka. Soupeř poslal do druhého poločasu střelce Bastla, který výsledek otočil hattrickem.

„Okříšky pak byly lepší a zaslouženě vyhrály. Našemu mužstvu se sice mezihra dařila, ale k ohrožení brány jsme se moc nedostávali. Bohužel ani ve třetím přípravném utkání se nám střelecky nedařilo. Doufejme, že si to naše mužstvo nechává na sezonu," hodnotí koutecký lodivod.
Góly: 55., 61. a 81. Bastl – 33. Havelka. Poločas: 0:1. Kouty: Stýblo – Havelka, Hrůza, Růžička, Nestrojil – Doležal - Cejpek, Parma, Roušar, Coufal – Neumann. Střídali: A. Dočekal, Paiskr.

BUDIŠOV-NÁRAMEČ – NÁMĚŠŤ-VÍCENICE 2:2
Utkání týmů, které se ještě loni utkávaly ve druhé nejvyšší krajské soutěži nabídlo vyrovnaný fotbal se šancemi na obou stranách. „Prvních 30 minut jsme hráli dobře a mohli přidat i druhý gól. Ke konci poločasu se hra vyrovnala a ve druhém měl navrch soupeř," hodnotí budišovský trenér Libor Švec. „Remíza je spravedlivá. Nám chybí klid v koncovce a na tom musíme zapracovat. Jinak jsem s předvedenou hrou vcelku spokojen. Budišov byl kvalitní soupeř," doplňuje náměšťský kouč Petr Kylíšek.
Góly: K. Nováček, Votoupal (PK) - Durajka 2. Poločas: 1:1. Budišov-Nárameč: Trnka – T. Nováček, Hrádek, Chalupa, Molnár – Votoupal - Horký, Sedláček, Obůrka, Pažourek – K. Nováček. Střídali: Kozuň, Jura, Pavlatovský. Náměšť-Vícenice: Bartošek - Rous, Heres, Lampíř, Veselý, Anna, Čermák, Durajka, Klíma, Kučera, Rybníček. Střídali: Preisner, Pokorný.


N. SYROVICE – DOBŠICE 2:7
První šanci měl sice novosyrovický snajpr Miroslav Sosnar, ale brankáře tváří v tvář nepřekonal. Pak začal mít více ze hry účastník jihomoravské I. A třídy. „Soupeř nás předčil v pohybu, důrazu i fotbalovosti. Dobšice měly slibné šance po dobrých kombinacích, ale naštěstí selhávaly v zakončení. Soupeř dokázal pouze využít jen našeho námazu a v šesté minutě se ujal vedení," komentuje syrovický kouč Jan Prígl.

Chybovali však i Jihomoravané, když vystihl jejich rozehrávku Dubský a vyslal na zteč Sosnara, který tentokrát zamířil přesně do šibenice a bylo vyrovnáno. „Gól nás nakopnul a do poločasu jsme hru s kvalitním soupeřem vyrovnali. I úvod druhé půle patřil nám," těšilo syrovického trenéra.

Hned zkraje vypíchl míč obránci Dvořák, postupoval sám na gólmana a střelou ke vzdálenější tyči poslal hráče z Třebíčska do vedení. Další možnost měl po Dvořákově vysunutí Železný, ale samostatný únik zakončil lobem nad dobšickou branku. Pak přišel trest. „Soupeř se snažil vyrovnat, měl mírnou převahu a v 72. minutě se mu to podařilo. Po gólu na 3:2 v 80. minutě přišel náš kolaps, totálně jsme odpadli a dovolili soupeři v průběhu deseti minut pětkrát skórovat," mrzelo Prígla.
Góly: 24. M. Sosnar, Dvořák. Poločas: 1:1. Nové Syrovice: M. Novák – Filipský, Toman, Procházka, Vítek - Weindenthaler, Dubský, Železný, Janoušek – M. Sosnar, Dvořák. Střídal: P. Novák.

VLADISLAV – SLAVOJ POLNÁ B 7:2
Na první pohled jednoznačné vítězství se nerodilo lehce. „Vzhledem k výsledku se to zdá být jednoznačné, ale není tomu tak. Polná se snažila hrát fotbal a dala nám první gól po chybě na útočné polovině, kterou nakonec musel brankář hasit penaltou. Pak jsme je přehrávali a měli šance, které jsme proměnili. Trochu nás pozastavil jejich druhý gól po dlouhém pasu. Druhý poločas však byl v naší režii a Polná nás moc neprověřila," hodnotí vladislavský lodivod Jiří Texl.
Góly Vladislavi: Svoboda 4, Vyletěl, Orálek, Chalupa. Poločas: 2:1. Vladislav: Otruba – Pavlík, Petz, Prokop, Paločko – L. Venhoda, Hrůza, Orálek, Chalupa, Vyletěl – Svoboda. Střídali: O. Ciprys, O. Venhoda.

JAROMĚŘICE – ŠEBKOVICE 2:3
Konfrontace týmů ze dvou nejvyšších soutěží na Vysočině nabídla zajímavou fotbalovou podívanou, ze které vyšly vítězně tak trochu překvapivě Šebkovice. „Pozitivum je, že jsme porazili účastníka krajského přeboru. Utkání bylo vyrovnané. Jaroměřice měly více míč na kopačkách, my jsme těžili z protiútoků a šancí jsme měli stejně," shrnul šebkovický kormidelník Jiří Stoklas.
Góly: Palát, Míča – J. Rygl 2, Chytra. Poločas: 0:2. Šebkovice: Klubal (46. Kuba) – Fejta, Busta, Dvořák, Holčapek – Chytra, P. Kotačka, T. Kotačka, M. Rygl, Říha – J. Rygl. Střídali: Zikmund, Uhlíř.

ŘÍČANY – RAPOTICE 5:0
Rapoticím další přípravný duel vůbec nevyšel. „Chyběli nám čtyři hráči a nepodali jsme optimální výkon. Navíc jsme se nevypořádali s hrbolatým hřištětem v Lukovanech. Soupeř nám hrozil z brejků, které proměňoval," vysvětluje asistent rapotického trenéra Karel Kovařík.
Poločas: 2:0. Rapotice: T. Laš – Císař, Milan Laš, Švarc, Dobeš – Martin Laš, Podpěra (46. Kovařík), Pavlíček, Dvořáček – P. Matoušek, Sobotka.


HARTVÍKOVICE – KUHNERING 4:7
Nováčkovi I. B třídy vyšel vstup do utkání na výbornou a ujal se vedení 4:1. Jenže pak se karta obrátila a začali se prosazovat i Rakušané. „Zápas se pro nás dobře vyvíjel do 30. minuty, ale pak jsme úplně přestali hrát a do poločasu si nechali nasázet čtyři góly," kroutil hlavou hartvíkovický trenér Luděk Hadraba. Po změně stran se hrál vyrovnaný fotbal, ale skóroval už jen rakouský tým. „Chvílemi jsme měli více ze hry i více šancí, ale gól jsme už nepřidali," uzavřel hodnocení Hadraba.
Góly Hartvíkovic: M. Outulný 2, J. Sýkora, M. Sýkora. Poločas: 4:5. Hartvíkovice: Chalupa – D. Outulný, M. Sýkora, Záviška, Kafka M. Outulný,Horký, D. Kopuletý, Michal Kopuletý. J. Sýkora, Martin Kopuletý Martin. Střídali: Rous, Moczár, R. Hadraba, Řezanina, Křivánek.


TŘEBELOVICE – TŘEBĚTICE 2:4
Svěřenci Bohuslava Veverky nezačali špatně, ale chyby ve středu pole je stály tři góly ještě v prvním poločase. „Prvních dvacet minut jsme hráli dobře a drželi se na půlce soupeře, ale chybovali jsme v záloze a soupeř chodil do brejků," vysvětluje třebelovický trenér. Kouč udělal do druhé půle změny v sestavě, ale k obratu to nevedlo. „Změnili jsme rozestavení a zkoušeli hráče na jiných postech. Posledních deset minut jsme byli aktivnější, ale nedali tři tutovky," uzavřel hodnocení třebelovický kormidelník.
Góly Třebelovic: J. Čurda, Kapko. Poločas: 1:3. Třebelovice: Nesiba – Michal, Navara, Janíček, Kotačka – R. Jurka, Petr Sedlák, J. Čurda, J. Jurka – Krula, Novotný. Střídali: Šimka, Kapko, Pavel Sedlák.