ROZSOCHY – MOHELNO 1:2

Rozsochy začaly velkým náporem a do 30. minuty si vytvořily několik gólových šancí. Ovšem využily jen jednu z nich, když se Holý po svém sólu trefil do šibenice. I začátek druhé půle se hrál na jednu branku, ale gól nepřicházel. V největší šanci nastřelil Vrtěna tyč a ani následný gól z dorážky nebyl Rozsochám souzen. V závěru už byli domácí nervózní a k vážnému ohrožení branky se nedostali.

Góly: 16. Holý – 35. a 42. Štěpán. Rozhodčí: Fotr. ŽK: 1:4. Diváci: 100. Poločas: 1:2. Mohelno: Kafka – Hort (81. P. Horký), Sladký, Vlasák (88. P. Žák), Foretník, Mohelský, D. Horký, Kerndl, Šanda, F. Žák, Štěpán.

JAKUBOV – ŠEBKOVICE 1:2

Hosté přijeli do Jakubova bojovat o záchranu, a tomu nasvědčovala i jejich hra. Domácí sice šli ve 35. minutě do vedení Matušinou, jenže ve druhém poločase se ukázala vůle Šebkovic po vítězství. Hosté vstřelili dva góly v rozmezí 77. a 83. minuty Pavlem Kotačkou a otočili vývoj zápasu. Poslední tým tabulky tak zaslouženě zvítězil. „Po půlce jsme vedli, ale soupeř nás potom přehrál bojovností a my se s tím nedokázali vyrovnat. Musím uznat, že jsme prohráli po zásluze. Potápíme se po psychické stránce, máme hodně zraněných a je to pro nás zápas od zápasu horší,“ obává se jakubovský kouč Pavel Dvořák.

Góly: 35. Matušina – 77. a 83. P. Kotačka. Rozhodčí: Bína. ŽK: 4:2. Diváci 110. Poločas 1:0. Jakubov: Klíma - Petz, Smetana, Michal Dunkler, Milan Dunkler, Šilhavý, Matušina, Jelínek, Zika, Tržil, Kabelka. Šebkovice: Kuba - Hrůza, Růžička, Tržil, Kotačka, Pecka Luboš Aleš, Durda (80. Kašpárek), Eberl, Přibil, Kotačka Pavel, Milan Pecka (84. Říha).

VRCHOVINA B – BOROVINA 6:1

Rezerva Vrchoviny odehrála jednoznačný zápas. Od začátku byla lepším týmem a proti odevzdanému soupeři, si s chutí zastřílela. Do poločasu bylo o výsledku rozhodnuto, když se domácí střelci prosadili hned čtyřikrát. Přitom úvodní gól zápasu zařídil po rohu Zahrádka, na víc se už ale hosté nezmohli. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se mohlo skóre zvýšit ještě několikrát, protože s chutí hrající Vrchovina neustále hrozila gólem zavánějícími příležitostmi. Využít, ale dokázala jen dvě, a tak utkání skončilo výsledkem 6:1. Hattrickem se v duelu blýskl Josífek a velmi dobře se prezentoval i dvougólový Mužátko.

Góly: 16., 29., a 77. Josífek, 13. a 65. Mužátko, 40. Follprecht – 5. Zahrádka. Rozhodčí: Šrámek. ŽK: 1:1. Diváci: 20. Poločas: 4:1. Borovina–Opatov: Smetana – Dolák, Březina, Hricák – Pavlík, Zahrádka, Tomek, Rambousek – Urban, Kusák, Kantor.

BÍTOVČICE – ŽELETAVA 4:0

Hosté byli v prvních pěti minutách nebezpeční, ale postupem času se začali prosazovat i domácí, které posadil na koně první gól. Po rohu se prosadil Matějíček a Bítovčice vedly. Zanedlouho se probíjel šestnáctkou Láznička, byl sražen a Matula proměnil penaltu – 2:0. Domácí druhá branka uklidnila a přestože se Želetava snažila do poločasu snížit, její střely z dálky za zády Tomaly neskončily.

Na začátku druhé půlky měl velkou šanci Šťáva, ale z blízka trefil jen gólmana. Vzápětí mohl skórovat Matějíček, ovšem jeho hlavička do protipohybu brankáře se mezi tři tyče jen těsně nevešla. Góly padaly až v závěru. Vacek ve vápně udělal kličku a prostřelil gólmana. Na konečných 4:0 upravil dorážející Pavlíček.

Góly: 18. Matějíček, 26. Matula (PK), 73. Vacek, 75. Pavlíček. Rozhodčí: Kamenský. ŽK: 1:3. Diváci: 140. Poločas 2:0. Želetava: Mastný – Poledna, P. Ondráček (75. Neubauer), Jičínský, Martin Vrbka, Malík – Michal Vrbka, Stehlík, M. Ondráček (46. Šrutka) – Daniel (46. Vranka), T. Vrbka.

KŘIŽANOV – STUDENEC 1:0

Do zápasu vstoupili lépe hosté a hned v 5. minutě nastřelili břevno Bajerovy svatyně. Zbytek prvního poločasu se odehrával spíše ve středu hřiště a bez vyložených šancí.

Druhý poločas domácí započali s několika změnami v sestavě, které se od začátku ukázaly jako velmi dobré. Hráli po většinu času na půlce soupeře a dostávali se do slibných střeleckých příležitostí. Jedinou branku utkání vstřelil v 62. minutě křižanovský Střecha, který uklidil míč hlavou do sítě. V závěru ještě mohl Studenec vyrovnat, ale Bajer tvrdou střelu vytěsnil na roh.

Gól: 62. Střecha. Rozhodčí: Sláma. ŽK: 2:2. Diváci: 50. Poločas: 0:0. Studenec: D. Rousek – Tretera, Vrba, J. Strnad, Chalupa (81. Hájek) – Mrňa, P. Strnad, P. Rousek, Buršík – Nejedlý, Holoubek.

Čáslavice jsou jen krůček od postupu mezi krajskou elitu

Čtyři kola před koncem a náskok dvanáct bodů na prvním místě tabulky. Taková je situace fotbalistů Čáslavic–Sádku, kteří ve 22. kole I. A třídy na domácí půdě nasázeli sedm branek týmu Budišova–Náramče. Vedoucí celek skupiny B dělí od postupu do krajského přeboru už jediný bod. Druhé Kouty doma otočily derby s Náměští. Hartvíkovice vezou ze Stonařova bod.

ČÁSLAVICE – BUDIŠOV 7:0

Domácí měli od úvodu otěže utkání ve svých rukou. Hosté vycházeli ze zabezpečené obrany a na hrotu se pohyboval osamocený Karel Nováček. Čáslavice soupeři nepovolily téměř nic a vytvářely si gólové šance. Ovšem do přestávky se prosadil pouze Kalay. Střelec úvodní branky ve 40. minutě postupoval sám na brankáře a byl faulován Večeřou, který musel předčasně pod sprchy. Od této chvíle hostitelé stáhli hru na tři obránce.

Odpor Budišova vydržel do 53. minuty, kdy zvýšil Jiří Rygl. Ve zbytku utkání oslabení hosté nestíhali a inkasovali téměř každých pět minut. Lví podíl na vysoké výhře měl střídající Šimek, který do druhého poločasu nahradil Pokorného a stal se nejlepším hráčem na hřišti. Čáslavický špílmachr přispěl dvěma góly a na další dva přihrál. Lídr nakonec smetl o záchranu bojující Budišov sedmi góly.

Góly: 34. Kalay, 53. J. Rygl, 60. Urban, 64. a 75. Šimek, 80. Čermák. Rozhodčí: Sochor. ŽK: 1:1. ČK: 0:1 (40. Večeřa). Diváci: 150. Poločas: 1:0. Čáslavice-Sádek: Dítě – Bělák (46. Kylíšek), Pokorný (46. Šimek), Zikmund, Bajgl – T. Rygl (60. Novák), Urban, Jedlička, Čermák – J. Rygl, Kalay. Budišov-Nárameč: Syrový – Langr, Koš, Kašpar, Švec (80. Mezlík), Votoupal (70. Turek), Průša, Večeřa, Holubář (72. T. Nováček), Dvořák, K. Nováček.

KOUTY – NÁMĚŠŤ N. O. 4:2

V prvním poločase se do 30. minuty takřka hrálo na jednu branku. Domácí tlačili a vypracovali si sedm vyložených šancí, ze kterých třikrát nastřelili břevno. Ujala se až šance ve 31. minutě, když otevřel skóre hlavičkou Doležal. Ve 34. minutě přišla chyba v útočné fázi domácích, následovalo přesné nakopnutí míče na pravou stranu a rychlý protiútok na jednoho obránce. Z této příležitosti vyrovnal Rubák. O dvě minuty později vystřelil ze 30 metrů Franěk a střelu otřel o tyč – 1:2.

Druhý poločas začala lépe Náměšť, která hrála po zemi a na jistotu. Zlom nastal v 56. minutě, kdy se Rubák svalil ve velkém vápně ve snaze vymodlit si na rozhodčím pokutový kop. Za protesty dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Domácí postupně přebírali iniciativu.

V 69. minutě vystřelil Tenkl, hostující brankář Coufal míč vyrazil a Doležal z dorážky vyrovnal. Obdobná situace nastala v 73. minutě, kdy Coufal kopal přímý kop ze 30 metrů a brankář míč vyrazil pouze před Parmu – 3:2. Po tomto gólu se hosté snažili vyrovnat, ale do brankové příležitosti se nedostali. Byli to domácí, kdo v 88. minutě využili chybu soupeře a Tenkl s Coufalem šli na jednoho obránce. Tenkl pečetil vítězství.

Góly: 31. Doležal, 69. Coufal, 73. Parma, 88. Tenkl – 34. Rubák, 36. Franěk. Rozhodčí: Knecht. ŽK: 0:4. ČK: 0:1 (56. Rubák). Diváci: 90. Poločas: 1:2. Kouty: Eliáš - Růžička, Chaloupka, Kašpar, Végh – Semrád (67. Neuwirth), Parma, Tenkl, Roušar (70. Nováček) - Doležal, Coufal. Náměšť nad Oslavou-Vícenice: Coufal - Musil, Mašíček, Klíma, Rous – Orálek (79. Hort), Budzinský, Franěk, Hlavatý – Eliáš (86. Lainka), Rubák.

STONAŘOV – HARTVÍKOVICE 1:1

Domácí měli od začátku velký problém s aktivitou Hartvíkovic. Sestava hostů byla tvořena především mladými hráči, kteří se prezentovali aktivní hrou a pohybem. Ve 20. minutě musel dokonce domácí gólman Krupica likvidovat pokutový kop. Tím své spoluhráče očividně povzbudil. Stonařovští si vytvořili několik slibných šancí, ale ani v největších příležitostech Šána, resp. Grepl neskórovali. Do druhé půle nastoupili domácí ve změněném rozestavení, eliminovali tak brejky hostů. Hra se přesouvala na polovinu Hartvíkovic. V 58. minutě domácí Jaroš ve velké šanci hlavičkoval vedle. Stupňující se tlak vyústil v 85. minutě. Nejprve Jaroš vybojoval roh. Po jeho rozehrání se do míče opřel Špaček a srovnal na konečných 1:1.

Góly: 86. Špaček – 7. Klimeš. Rozhodčí: Nechvátal. Diváci: 120. Poločas: 0:1. Hartvíkovice: Prokeš – Heres, Kříž (86. Horký), Pernica, Klimeš, Lerch, Outrata (79. Melkes), Záviška, Sýkora (87. Kopuletý), Durajka, Chládek.

TŘEŠŤ – PŘIBYSLAVICE 2:0

Domácí se rychle ujali vedení. Již v 8. minutě se parádně levačkou trefil Sedláček. Hosté pozorně bránili, ačkoliv si domácí vytvořili několik příležitostí - největší šance měli Hron s Chalupským - nedokázali je proměnit. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení domácích 1:0. Ve druhé půli zahrozili v 50. minutě hosté, po chybě třešťské obrany musel šanci soupeře likvidovat gólman Šebesta. O deset minut později se po standardní situaci trefil mladík Chalupský, hlavou zvýšil vedení Třeště na 2:0. Zbytek utkání se dohrával v režii domácích, Přibyslavice se pouze bránily. Šance domácích hráčů Krejčího a Trnky však gólem neskončily, po závěrečném hvizdu proto na ukazateli skóre svítil stav 2:0.

Góly: 8. Sedláček, 60. Chalupský. Rozhodčí: Trocha. ŽK: 1:1. Diváci: 100. Poločas: 1:0. Přibyslavice: Svoboda – Plocek, Vejmělek, Rozsypal, Masopust, Kolman (66. Škorpík), Částka (85. Karafiát), Man, D. Samek, I. Samek, Kratochvíl.

V. MEZIŘÍČÍ B – RAPOTICE 6:1

Ač to není na konečném výsledku vůbec znát, úvod utkání se nesl v režii Rapotic. Ty si vypracovaly množství vyložených šancí, které však díky své neefektivitě v útoku nedokázaly proměnit. Na druhé straně byla rezerva Velkého Meziříčí produktivní a využila valnou většinu svých gólových příležitostí. V poločase tak na ukazateli svítilo jednoznačné skóre 3:0.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se domácí ještě více uklidnili, přidali další branky a nepřipustili jakékoliv drama. Čestný úspěch Rapotic zaznamenal v 64. minutě Laš, který snižoval na 4:1.

Góly: 15. a 35. Beran, 55. a 68. Ďurica, 21. Střecha, 65. Liška – 64. Laš. Rozhodčí: Beseda. ŽK: 1:2. Diváci: 80. Poločas: 3:0. Rapotice: Ješina – Opálka (70. M. Matoušek), Šic, Hrabálek, Prokeš – Mlejnek, M. Liška, Laš, Stehlík (55. Otcel) – Stér, P. Matoušek.

JIŘÍ OBORNÝ
REPORTÉŘI DENÍKU