Zatímco Šebkovice poslední dva zápasy proti Kněžicím a v Křoví nezvládly, Nové Syrovice zvítězily šestkrát v řadě a bodově se na vedoucí celek dotáhly. Dnešní mač obou mužstev tak nebude postrádat dramatičnost.

„Je to derby a navíc jsme si to dvěma posledními porážkami zkomplikovali. Nyní jsou ve hře o postup čtyři týmy (Šebkovice, Nové Syrovice, Velká Bíteš B a Moravec – pozn. aut.) a právě ve vzájemných zápasech se o prvním a druhém místě rozhodne," má jasno šebkovický kouč Jiří Stoklas.

Ten ví, že jeho svěřence nic lehkého nečeká. „Nové Syrovice mají mladé a silné mužstvo, ve kterém nechybí zkušení hráči. Pozor si budeme muset dát na útočníky Miroslava Sosnara i Zdeňka Dvořáka, který toho na podzim moc nenahrál, ale na jaře se mu stejně jako Sosnarovi střelecky daří," zvedá varovný prst šebkovický lodivod a dodává: „Pozor si ostatně budeme muset dát na každého jejich hráče."

Stoklas by měl mít k dispozici kompletní kádr. „Nikdo se mi zatím neomlouval (rozhovor byl pořízen ve čtvrtek – pozn. aut.). Po vyloučení se nám vrátil Štveráček a po nemoci Jirka Roupec, který s námi hraje hlavně na jaře a teď má formu," vysvětluje šéf šebkovické lavičky.
Cílem je po dvouzápasovém výpadku naplno bodovat. „Je to jeden z klíčových zápasů a chceme ho vyhrát. Navíc jsme to posledně dvakrát nezvládli, a proto už musíme zase zabrat. Čeká nás těžký soupeř, ale nebojíme se," hlásí Stoklas.

Od jeho týmu se umístění na nejvyšších příčkách očekává, ale nováček nejnižší krajské soutěže je v odlišné pozici. „My jsme chtěli skončit v horní polovině tabulky, takže máme cíl splněn. Nyní si už můžeme splnit sen," svěřil se trenér Nových Syrovic Jan Prígl.

Ten o účasti v I. A třídě sní od začátku, kdy mužstvo začal trénovat. „Jsem tady už pátou sezonu, kterou právě dokončuji. Když jsem tenkrát mužstvo převzal, tak tehdy jsme se zachraňovali v okresním přeboru a říkal jsem, že ti kluci mají na mnohem vyšší soutěž. Znám je už od dorostu a vím, jaké jsou jejich možnosti. Od té doby je I. A třída naším snem," vysvětluje syrovický kormidelník. Prígl však přehnanými ambicemi nehýří. „Šebkovice jsou favoritem. Neříkám, že tam jedeme prohrát, ale můžeme akorát překvapit," nechal se slyšet novosyrovický kormidelníkl.