„I pro nás to byl veledůležitý zápas. Potřebovali jsme zastavit pád ke dnu tabulky, které se nám začalo nepříjemně blížit. Proto jsme se na Blansko důkladně připravili, a prakticky nás ničím nepřekvapilo," oddechl si po zápase trenér HFK Michal Sobota.

Ten potvrdil, že měl hru soupeře z jižní Moravy dobře nastudovanou. „Snažil se hrát na brejky. Ty se nám však dařilo eliminovat. Větší hrozbou byly standardní situace, ale i ty jsme ubránili," uvedl se Sobota.

Jeho svěřenci totiž pustili do velké šance soupeře jednou, ale v prvním poločase Staněk vychytal Stehlíka. Třebíč pak po nástupu do druhé půle rozhodla gólem Dočekala, pro kterého to byl na jaře už čtvrtý vstřelený gól.

Bylo jasné, že zápas bude o jednom gólu, a ten jsme naštěstí dali my," radoval se z prvních jarních bodů šťastný trenér Třebíče Michal Sobota.

Stoprocentní bodový zisk je pro Třebíč o to důležitější, protože se v příštím kole představí na půdě čtvrtého Hlučína, do Slezska tak může jet s klidnější hlavou. Na svého příštího soupeře však jedenáctý HFK ztrácí jen pět bodů, takže ani tady by nemusel být bez šance.