„Už mám o základní ose týmu úplně jasno,“ vzkazuje nový kouč Třebíče Libor Zelníček.


Po víkendovém přípravném utkání v Pelhřimově, kde se prostřídala rovná dvaadvacítka hráčů, nemusí mít stoupenci klubu navíc sebemenší obavy, že by dosavadní ikony mužstva vyklidily v kabině skříňky.


I v ročníku 2008/2009 by měla ležet zodpovědnost za výsledky především na bedrech gólmana Beera, Kopečka, Durdy či kapitána Koníře…


Koníř a spol. jsou nepostradatelní


„V tom prvním přípravném utkání jsem se s týmem seznámil a dá se říct, že zjistil optimální sestavu. Tým se bude opět spoléhat na hráče, kteří patřili k oporám už loni,“ osvětlil třiačtyřicetiletý trenér.


Že by se ale někdejší ligový forvard spokojil s nynějším stavem? Kdepak.


„Jsem až překvapený, jak je tento tým mladý. Když to přeženu, tak je to vlastně taková juniorka,“ ušklíbl se bývalý kormidelník záložního týmu Brna.


Před startem čtvrté nejvyšší tuzemské soutěže se tak dá očekávat pohyb v kádru. A kdo by mohl navléknout barvy Třebíče?


V přípravě si suverénně počínal například levonohý obránce Jedlička. Trenéry mohl zaujmout i nechybující třiadvacetiletý záložník Zdeněk Adamov, kmenový hráč Znojma.


„Je to mladý kluk a jevil se celkem dobře. Ale vše je ještě v jednání, nechtěl bych prozatím odtajňovat jména, která by mohla k nám přijít,“ napíná kouč Zelníček fanoušky.


Fanoušci je znají, míní kouč Zelníček


Manévry na přestupovém poli před startem soutěže podle všeho přilákají na jihovýchod Vysočiny nejedno zajímavé jméno.


Vedení klubu sice již v minulosti avizovalo, že chce přivést jednoho hráče do ofenzivy a obranné řady, ale až nyní se začínají odkrývat karty.


„Jsou to hráči z vyšších soutěží, fanoušci, kteří se aktivně zajímají o fotbal, ta jména budou znát,“ upozornil Zelníček s tím, že jeho prioritou je přivést vysokého bijce na hrot útoku.


Možná největší přestupový boom by ale mohl naplno propuknout až v zimním období, kdy klub pravděpodobně získá finanční dotaci.


„Co vím, tak město by chtělo klub podporovat, za své peníze tak bude zřejmě něco očekávat,“ domnívá se Zelníček. „Ale pokud vím, ještě není nic černé na bílém. A aktuální to bude určitě až od nového roku.“


Fanouškům tak prozatím nezbývá nic jiného, než trpělivě vyčkávat…