Šebkovice měly v prvním poločase více ze hry, ale z převahy vytěžily jen jeden gól a to ještě Rygl neproměnil penaltu. „Nedali jsme hromadu šancí, odhadem čtyři loženky," kroutil hlavou šebkovický trenér Jiří Stoklas.

Po změně stran jeho svěřenci polevili a v závěru je to sálo všechny body. „Druhý poločas jsme se hře Kněžic přizpůsobili. Oni hráli jen po půlku a čekali na brejky, což nám nevyhovovalo. Jen jsme nakopávali míče a vůbec nehráli svůj fotbal," vysvětluje šebkovický kouč.
Jeho týmu pomohly Rapotice, které porazily jednoho z konkurentů, Moravec. Na druhé místo tak poskočily Nové Syrovice, které na lídra ztrácí tři body a stejně je na tom o skóre třetí rezerva Velké Bíteše. „My to popravdě neřešíme a o postupu jsme ještě nemluvili. Zatím hrajeme na to, abychom skončili první a nebo druzí, pak se teprve o tom, zda jít do vyšší soutěže, budeme bavit," má jasno Stoklas.

Jehomužstvo nejnižší krajskou soutěž ještě nevyhrálo a nemá jistě ani druhé místo. „Máme před sebou ještě těžké zápasy. Každé utkání je svým způsobem důležité. Teď jsme doma tři body ztratili a budeme je muset přivézt z venku," nechal se slyšet šebkovický lodivod.
Příjemným překvapením je na jaře nováček z Nových Syrovic. Svěřenci Jana Prígla vyhráli pět zápasů v řadě a díky tomu se vyhoupli na druhé místo.

Naposledy jejich sílu poznalo Křoví. Po bezbrankovém poločase spustili hráči od Moravských Budějovic brankostroj. Hattrickem se blýskl tamní kanonýr Miroslav Sosnar, který mimo jiné při minulém domácím zápase proti záložnímu mužstvu Bystřice přihrál na všech sedm gólů svého týmu a nyní se novosyrovický útočník vrátil ke svému řemeslu.

„Ze začátku to byl fotbal nahoru a dolů. Pak jsme byli jasně lepší. Soupeř měl nějakou šanci z brejků a my trefili tyč. Na začátku druhého poločasu jsme přečkali penaltu, dali góly a pak zápas patřil nám. Podali jsme dobrý výkon a jsem spokojen. Musím ale říci, že soupeř byl kvalitní. Ti hráči jsou fotbaloví a silní na balonu," hodnotí syrovický trenér Jan Prígl.

Hůře v konfrontací třebíčských týmů s mužstvem ze sousedního okresu dopadly Dukovany, které nezvládly domácí přestřelku se Štěpánovem. Zápas přitom začali fotbalisté od jaderné elektrárny dobře. Brzy otevřel skóre Koníř, ale hosté třemi góly do přestávky vývoj otočili a po změně stran zvýšili už na 4:1. Dukovany stačily výsledek jen zkorigovat.

„V prvním poločase jsme dostali laciné branky. Soupeři se ve druhé půli zranil stoper a než stačil řady přeskupit, dali jsme dva góly, ale na víc neměli. Štěpánov vystřelil čtyřikrát na branku a dal čtyři góly," hodnotí dukovanský kormidelník Rostislav Štork.

O překvapení se postaraly Rapotice, které hostily favorizovaný Moravec. Celek vedený Karlem Kovaříkem úvodní dějství vyhrál gólem Michala Sobotky. Ve druhé půli hosté srovnali a pak vývoj střetnutí otočili. Za protesty domácí tým oslabil vyloučený brankář Laš, ale Rapotice zápas strhly na svou stranu. „Hecli jsme se a v závěru jsme to i v deseti otočili. Měli jsme i trochu štěstí," shrnul rapotický trenér Karel Kovařík.