A právě druhý tým tabulky dlouhodobé soutěže porazili o víkendu svěřenci Jana Prígla, kteří by si rádi vítězství zopakovali. „Cíl je jasný. K postupu do kraje chceme přidat double a půjdeme si za tím," má jasno trenér Nových Syrovic.

Jeho tým už pohárovou soutěž vyhrál před třemi lety, kdy v Domamili porazil tehdejšího obhájce putovní trofeje z Dukovan. Další trumf měl čerstvý vítěz okresního přeboru na dosah o rok později, ale tehdy v dukovanském finále nestačil na Vladislav, která mu zároveň vyfoukla postup do I. B třídy.

Nyní mají možnost Novosyrovičtí si vše vynahradit, ale podle slov kouče musí jít do dnešního finále XI. ročníku s pokorou.
„Sice jsme Výčapy v posledním mistráku přehráli a vysoko porazili, ale to nic nemusí znamenat. Je to pořád silný mančaft, kterému v okresním přeboru patří druhé místo, a proto nic nesmíme podcenit," má jasno Prígl. Jeho mužstvu příliš nevyhovuje středeční termín. „Ze základu nám budou chybět dva až tři hráči," nechal se slyšet novosyrovický lodivod.

O moc veselejší to nebude ani na straně soupeře. Ba naopak. Výčapy na tom budou, co se týče základního složení ještě hůře.
„Je středa. Někteří kluci pracují ve světě, jiní mají zase studijní povinnosti a červenou kartu dostal v semifinále proti Jakubovu Jeleček (Jakub – pozn. aut.)," doplňuje výčapský kouč Jaroslav Bartes.

Tomu by se ale měl do sestavy vrátit brankář Krátký, kterého v posledním utkání na půdě Nových Syrovic nahradil mezi tyčemi obránce Matěj Semerád. „Lukáš měl zranění, ale už je to lepší. Doufám, že ve finále nastoupí a Matěj se vrátí do obrany, kde nám chyběl," pravil kormidelník Výčap.
Bartesova družina při posledním měření sil vyhořela, a debakl nebude chtít opakovat. „Syrovice nás přejely a nám se nedařilo nic. Favoritem je soupeř, ale my mu nic nedáme zadarmo," nabádá k bojovnosti výčapský trenér.

N. SYROVICE – VÝČAPY
Středa od 17.30 v Želetavě
Rozhodčí: Voborný
Základní sestavy z posledního vzájemného zápasu - N. Syrovice: Novák – Chalupa, Fryauf, Toman, O. Sosnar - Růžička, Lang, Dubský, Vítek - Dvořák, M. Sosnar. Výčapy: Matěj Semerád – Dolák, Šimeček, Pecka, L. Jeleček – Macek, J. Jeleček, Nikrmajer, D. Matoušek - T. Matoušek, Jan Jonáš.

Cesta finalistů letošním ročníkem:
N. Syrovice – základní skupina: Dukovany B 10:1, Radkovice 8:0. Semifinále: Hartvíkovice 6:2.
Výčapy – základní skupina: Domamil 3:0 kontumačně, Myslibořice 4:3. Semifinále: Jakubov 5:1.

Pohár OFS Třebíč
Dosavadní vítězové:
I. ročník (2005): Jakubov
II. ročník (2006): Studenec
III. ročník (2007): Chlístov
IV. ročník (2008): Studenec
V. ročník (2009): Dukovany
VI. ročník (2010): Želetava
VII. ročník (2011): Dukovany
VIII. ročník (2012): N. Syrovice
IX. ročník (2013): Vladislav
X. ročník (2014): Dukovany
XI. ročník: ???