Hráči od řeky Oslavy figurují i díky páteční předehrávce Čáslavic, které prohrály na Vrchovině, na předsposledním místě skupiny B. „Musíme vyhrát a doufat, že Vladislav v neděli porazí Rantířov. Jinak sestupujeme do I. B třídy," má jasno náměšťskovícenický trenér Jan Klíma. Právě celek z Jihlavska je hlavním konkurentem v boji o setrvání ve druhé nejvyšší krajské soutěži. 

Tyto dva celky se utkají na závěr sezony a definitivně se bude rozhodovat právě na Jihlavsku. „Pokud Rantířov vyhraje ve Vladislavi, nemusí nám být případná výhra nad Želetavou nic platná. Pokud ale toto kolo dopadne pro nás dobře, bude nám v Rantířově stačit bod," počítá možnosti náměšťský kouč. Nyní půjde jeho týmu o co nejlepší pozici před závěrečnou bitvou o všechno.

Sestup hrozí i Hrotovicím, které ale v poslední době zabraly. V posledních šesti zápasech třikrát zvítězily, dvakrát remizovaly a jen jednou prohrály. Celek z Třebíčska má dvě kola před koncem na jedenáctém nesestupovém místě tříbodový náskok před dvojicí Náměšť-Vícenice, Rantířov. „Žijeme," řekl po vítězství na půděp posledního týmu tabulky Čáslavic-Sádku v 21. kole hrající asistent trenéra Zdeněk Bláha.

Jenže mužstvo se o víkendu vydá na půdu vedoucí Nové Vsi a soutěžní ročník doma zakončí s aktuálně třetím družstvem v tabulce Budišovem-Náramčí. „Máme těžký los. Uvidíme, jak to všechno dopadne," nechal se slyšet hrotovický kormidelník František Fukal po prohraném okresním derby v Třebíči ve 23. kole.