Slezanům, jejichž hru dirigoval skvělý Sedláček, patřil první poločas, ve kterém nepustili domácí na svoji polovinu. Ve druhém dějství se sice Třebíč zvedla, ale krom jediné dalekonosné střely a dvou špatně zahraných trestných kopů si šanci nevytvořila.

Tým trenéra Jana Baránka se díky tomuto vítězství a prohře Hulína na HFK minimálně do nedělního podvečera posunul na první místo v tabulce.

Opava měla už od prvních minut míč častěji na svých kopačkách. Třebíč, která vstoupila do zápasu až s příliš velkým respektem, prakticky nepouštěla na svou polovinu, nicméně gólmana Matiáška se jí v úvodní patnáctiminutovce výrazněji ohrozit nepodařilo.

V 9. minutě posílal do vápna soupeře centr Sedláček, bohužel Metelka ho netrefil. O čtyři minuty později hledal Wirth centrem hlavu Komendy, jenomže opavský útočník trefil jen střed brány, kde stál připravený Matiášek. Zajímavá možnost se Slezanům jevila po průniku Schaffartzika. Ten se dokonce dostal ke střele, ale Štěpán Svoboda si do jeho rány lehl jako v hokeji a Opavští kopali roh.

Přesný centr Sedláčka trefil hlavou Dvorník, ke smůle hostí mířil nad.

Ve 35. minutě padl jediný gól zápasu. Keresteš vybojoval balon, nahrál Sedláčkovi, který další excelentní přihrávkou našel volného Nekudu a Matiášek byl bez šance – 0:1.

Slezané nadále kontrolovali hru, nutno říci, že Třebíč jim to svou pasivitou docela ulehčovala.

Do druhého poločasu vstoupili domácí aktivněji, Florián se snažil prosadit individuálně, obešel dva protihráče, ale ze šance vytěžil jen roh. V 51. minutě střílel na druhé straně Švec a Matiášek vyrážel na roh. O chvíli později pálil z první Komenda a strážce domácí svatyně se štěstím jeho dělovku vyrazil. Odražený míč ještě usměrňoval do branky Sedláček, ale pálil nad.

Další možnost k navýšení vedení hostujícího výběru přišla v 61. minutě. To po Sedláčkově rohu hlavičkoval z dobré pozice Dvorník, ovšem netrefil branku. O pět minut později se naskytla po faulu na Nekudu dobře vzhlížející standardní situace. Míč si postavil Sedláček a zhruba z osmnáctimetrové distance zatočil balon těsně vedle pravé tyče.

Patnáct minut před koncem zničehonic zahrozila Třebíč. Nejdříve pohrdla trestný kopem, kdy Lukáš trefil zeď. Poté se ale zmocnil odraženého balonu a jeho jedovka zhruba z třiceti metrů prosvištěla těsně vedle branky Slezského FC.

Opava nakonec důležité a zasloužené vítězství udržela.

HFK Třebíč – Slezský FC Opava 0:1 (0:1)

Branka: 35. Nekuda. Rozhodčí: Šenkýř – Julinek, Podaný. ŽK: Chlup. Diváci: 412

Třebíč: Matiášek – Š. Svoboda, Komínek, Havránek, P. Chalupa – Chlup, P. Svoboda – Lukáš (77. Kostelecký), Podzemský (61. Zifčák), (33. Linhart) – Florián (72. M. Chalupa). Trenér: Libor Zelníček

Opava: Godula – Matěj Hrabina, Švec, Dvorník, Keresteš – Wirth (85. Swiech) – Metelka (90. Skřehot), Sedláček, Schaffartzik – Nekuda (90. Binar) – Komenda (67. Jurečka). Trenér: Jan Baránek