Úvod pohárového utkání začal velmi opatrně a oba celky si hlídaly zejména defenzivu. Jenže ta hostující byla pokořena už ve 13. minutě.
Ukázkový presink jako z učebnice na hostujícího stopera předvedl Zapalač. Následné přečíslení v podání útočného dua Kováč – Krhut. Prvně jmenovaný předložil na pravou stranu Krhutovi, který svým typickým způsobem prostřelil Krajíčka v jihlavské svatyni, a dostal tak diváky v ochozech stadionu do varu.


Tlustý skončil už po čtvrthodině


A voda na znojemský mlýn padala stále. O minutu později viděl druhou žlutou Petr Tlustý a nabídl Znojmu jedinečnou přesilovku.
Toho Jihomoravané využívali každým coulem a na hřišti byl znát jejich zdravý pohyb, a zejména fakt, že jich běhá po zeleném pažitu městského stadionu o jednoho více, než na straně soupeře.


Aby toho nebylo na početný houf jihlavských fanoušků málo, další ránu do srdcí jim zasadil dvě minuty před koncem poločasu Kováč. Ten si naběhl centr Minarecha a umístěnou hlavičkou rozvlnil síť jihlavské branky podruhé.


„I když náš výkon nebyl úplně ideální, dokázali jsme dát v první půlce dvě branky, které nám nakonec k vítězství stačily,“ hodnotil utkání evidentně šťastný domácí kouč Michal Sobota.


Bylo více než jasné, že ve druhém poločase přijde na řadu ofenzivní smršť jihlavských fotbalistů.
A tým z Vysočiny předpoklady naplňoval. Jenže Brazilec Gabriel ani Vydra nedokázali své více než stoprocentní šance využít.


„Rozhodl náš vstup do utkání. Nastoupili jsme do něj neskutečně pasivně a bojácně. Domácí se po našich hrubkách dostali zaslouženě do vedení. Ve druhé půlce jsme měli pět tutových šancí, a když ani ty neumíme využít, nemůžeme vyhrát,“ kroutil hlavou nejen nad mezerami v defenzivě, ale i nad nedisciplinovaností obránce Tlustého hostující kouč Luboš Urban.


Na druhé straně se Znojmo pouštělo do ofenzivních brejků do otevřeně obrany hostí. Ale v úspěšnosti si domácí nic nezadali s potencí soupeřových forvardů.


Nakonec na světelné tabuli zůstalo svítit skóre z prvního poločasu, což znamenalo pro oba celky jediné.


Divizní Třebíč, nebo ligové Slovácko?


Ambiciózní Jihlava se rozloučila s pohárem nečekaně už ve druhém kole a ve Znojmě propukla pravá pohárová horečka. „Chtěli jsme postoupit a udělali jsme pro to maximum. Konečně se taky podíváme v poháru trochu dál. Zatím ale nad dalším soupeřem nepřemýšlím,“ uzavřel Sobota.
Podle rozlosování je jasné, že Znojmo narazí na vítěze duelu Třebíč – Slovácko, který byl odložen na 8. září. Jihlava tak přijde o očekávané střetnutí s prvoligovým soupeřem.


I proto v jihlavské šatně panovalo velké rozčarování. „Po odfláknutém prvním poločase jsem musel v kabině zvýšit hlas, udělali jsme dvě změny, které vedly k oživení. Nakonec nám to ale ovoce nepřineslo, a já musím jen pogratulovat domácím, kteří postoupili zcela zaslouženě,“ dodal zklamaný Urban.

1. SC ZNOJMO – FC VYSOČINA JIHLAVA 2:0
Góly: 13. Krhut, 43. Kováč. Rozhodčí: Hájek – Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Kováč, Silinger – Krutý, Tlustý, Kadlec. ČK: 15. Tlustý. Diváci: 800. Poločas: 2:0.
Znojmo: Hrubý – Hříbek, Yonov, Mička, Šilinger – Lacko, Vavřík, Zapalač (77. Podzemský) - Minarech, Kováč (82. Lukáš), Krhut (87. Zifčák).
Jihlava: Krajíček – Veselý, Kadlec, Tlustý, Caha – Gabriel, Karlík (46. Vydra), Šisler, Krutý (46. Lovětínský), Cihlář – Korčián (56. Tecl).