Destrukce v sobotu v dohrávce 17. kola krajského přeboru, která sezonu uzavře, hostí Humpolec.

Svěřenci Petra Kylíška si mohou v tabulce výrazně polepšit a to by pro ně mělo být tou hlavní motivací do postupových bojů promluvit.

„Prémie jsou na Humpolec vypsány jako na každý jiný zápas. Hlavní motivací je, že se můžeme poskočit až na šesté místo a dostat se tam, kde jsme před sezonou chtěli být v horní polovině tabulky," má jasno jaroměřický kouč a dodává: „Tím bychom udělali radost vedení."

Skutečně. V případě vítězství by se Destrukce dostala na hranici 41 bodů, které mají na kontě Velká Bíteš a Chotěboř. S oběma soupeři, kteří už do hry nezasáhnou, mají Jaroměřice nejlepší vzájemné zápasy.

Dalším faktorem, který požene Jaroměřické za tříbodovým ziskem, bude, že na podzim v Humpolci těsně prohráli po divoké přestřelce gólem z penalty minutu před koncem.

„Máme jim, co vracet," ví trenér Jaroměřic, který změny v sestavě nechystá. „Proč bych to dělal a navíc nemáme zas tak široký kádr," nechal se slyšet šéf jaroměřické lavičky.

Hráčskou kvalitu jeho tým má a útočnou také sílu. Destrukci zdobí 66 nastřílených branek, které je řadí v tomto směru na třetí místo právě za vedoucí duo Stará Říše Humpolec.

Ovšem Achillovou patou je defenziva a s 60 inkasovanými góly patří mezi celky, které mají nejhorší obranu. Hůře jsou na tom už jen Velká Bíteš, Čáslavice a o záchranu bojující Nová Ves s Pacovem.

„To, že hodně gólů dáme je v pořádku, ale že hodně dostaneme, to už ne. Divákům se ty naše divoké výsledky určitě líbí, ale počet inkasovaných branek nejvíce u nás trápí dva lidi mě a Aleše Chalupu, který byl zvyklý na nuly a to ještě v každém zápase nějaký gól chytí," uvedl na adresu brankáře trenér Jaroměřic.