Domácí rozlučka s letošním ročníkem se fotbalistů Brém vůbec nevydařila. Ačkoliv stále ještě bojují o účast v evropských pohárech, vstup do zápasu proti Hoffenheimu, čtvrtému týmu tabulky, který se s Dortmundem přetahuje o přímý postup do milionářské Ligy mistrů, jim vůbec nevyšel. V 11. minutě svítilo na světelné tabuli skóre 0:2, do poločasové přestávky se hráči z bývalého hanzovního města odebírali dokonce s tříbrankovým mankem.

Krátce po přestávce hosté, jejichž dres obléká jiný český reprezentační obránce Pavel Kadeřábek, přidali další dva góly a vypadalo to na pořádný debakl Werderu. V 59. minutě vstřelil ale jeho první gól po Kruseho centru hlavou právě odchovanec fotbalového klubu z Velkého Meziříčí a zavelel tím k ofenzivě svého mančaftu. Z následného tlaku se domácí ještě dvakrát prosadili a korigovali tak na přijatelných 3:5.

Českému reprezentantovi se střelecky poměrně daří. V posledních sedmi utkáních se mu z pozice pravého obránce podařilo skórovat hned třikrát. Snad si svoji formu přenese také do národního týmu, který v Norsku čeká 10. června veledůležitý kvalifikační duel o účast na světovém šampionátu v Rusku v příštím roce.

Brémy jinak poměrně úspěšnou sezonu uzavřou sobotním zápasem na stadionu favorizované Borussie Dortmund.