V něm fotbalisté rezervy Náměště-Vícenic porazili v omlazené sestavě nastoupivší Stařeč. Vše podstatné se odehrálo až po změně stran.

STAŘEČ – NÁMĚŠŤ-VÍCENICE B 0:4

Po úvodním oťukávání začaly postupně přicházet šance. Nejdříve dostal balon za obranu Kučera, ale stařečský brankář Obůrka souboj za hranicí pokutového území vyhrál. Postupem času začala získávat převahu Stařeč, ale Bříza neprostřelil gólmana Bartoška, který byl do konce poločasu v permanenci. Zejména se vytáhl skokem k tyči proti Břízově střele, kterou ještě tečoval Pislcajk.

„Odvedli jsme solidní výkon, i když jsme nebyli v kompletní sestavě. První poločas nám vyšel dobře. Prvních patnáct minut bylo vyrovnaných, pak jsme byli lepší a měli hodně šancí, i když soupeř měl taky nějaké brankové příležitosti,“ komentuje stařečský kouč František Prokop.

Živo však bylo i na opačné straně a opět byl v akci náměšťský snajpr Kučera, jenže opět na Obůrku střelou z úhlu nevyzrál. Rezerva Náměště-Vícenic převzala iniciativu ještě do přestávky, ale do kabin se šlo za bezbrankového stavu. Nic na tom nezměnila ani tutovka Kučery, který poslal balon mimo tři tyče.

„První půlka byla vyrovnaná a balon pořád ve vzduchu. My jsme vystřelili na bránu snad jen jednou a to Kučera trefil jen gólmana, podruhé mířil nad bránu,“ krčil rameny trenér náměšťsko-vícenické rezervy Bohumil Nekuda.

Vstup do druhé půle vyšel lépe spojenému týmu Náměště-Vícenic, když dostal do vápna míč Eliáš a přízemní střelu propasíroval pod brankářem Obůrkou do sítě. Stařeč kontrovala šancí, kterou zlikvidoval Bartošek.

Dobíjecí stanice pro elektomobily před dukovanskou elektrárnou.
Nabíječek pro elektrická auta na Vysočině rychle přibývá

Vzápětí na opačné straně z protiútoku zvýšil Kučera. Tentýž hráč za nedlouho potrestal další nedorozumění stařečské defenzivy a po kličce brankáři zvýšil už na 0:3.

„V kabině jsme si řekli, že ve druhé půli budeme hrát víc po zemi, důrazněji a hlavně musíme být u míče první. To se povedlo, ze začátku jsme dali dva rychlé góly a za stavu 3:0 už nebylo co řešit,“ má jasno náměšťsko-vícenický lodivod.

„Zápas rozhodla desetiminutovka ve druhém poločase, kdy nás soupeř dostal pod tlak. Bylo vidět, že na hřiště poslali čerstvé hráče, my jsme je však sami pustili vlastními chybami do tříbrankového vedení,“ podotýká stařečský kormidelník.

Stařeč se sice pokoušela o závěrečný nápor, jenže ke snížení to nevedlo, tak na druhé straně udeřil střídající Musil, který dal výsledku konečnou podobu a pečetil tak zisk poháru.

„Ke konci už to bylo vyrovnané a z brejku jsme dostali ještě jeden gól. S ohledem na náš výpadek i za celý druhý poločas byla výhra Náměště zasloužená,“ uznal Prokop.

Barchan 2016.
Běh o barchetový náprsník královny se po sedmi stoletích zopakuje

„Stařeč pak pustila do hry mladé kluky, dali jsme čtvrtý gól a bylo úplně hotovo. Ve druhém poločase to všichni hráči odjezdili a zaslouží si pochvalu,“ doplňuje Nekuda.

Góly: 52. Eliáš, 55. a 56. Kučera, 80. Musil. Rozhodčí: Holý. ŽK: 0:1. Diváci: 150. Poločas: 0:0. Stařeč: Obůrka (65. Trnka) – Smejkal, Marek Vodička, Dvořák, Rambousek – Jahoda (70. Novotný), Ježek, Tomek (77. Gruber), Dolníček – Bříza, Pislcajk. Náměšť-Vícenice B: Bartošek – Pospíšil (46. Preisner), M. Sobotka, Vrba, Veselý – Anna, Křivánek (46. Musil), Eliáš, V. Kopuletý (72. Bednář) – Kučera (60. Juřena), Lokaj.