Domácí opět začali smolně a brzy inkasovali z kopačky Střechy, který zakroutil míč za brankářova záda přímo z rohu. Čáslavice však brzy srovnaly z penalty, kterou se štěstím proměnil Vybíral. Jenomže po změně stran se naděje hostitelů na bodový zisk rozplynula v rozmezí dvou minut. Nejdříve vrátil Velké Bíteši vedení z trestného kopu Němec a vzápětí ztratil míč před pokutovým územím Plichta a hostující Valsa toho využil ke třetí brance svého týmu.

„Je to naše klasika. Začneme inkasovanou brankou po stadnardce, pak dostaneme góla z další, a je po nás. Inkasujeme laciné branky a sami se na ně nadřeme," smutnil trenér Čáslavic-Sádku Petr Kylíšek, který v řadě zápasů postrádá kousek pověstného sportovního štěstíčka.
„Nehrajeme vůbec špatně, ale co je nám to platné, když nedáme gól. Hrát začneme až poté, co inkasujeme jednu, dvě laciné branky. Třeba ta třetí branka hostů, my hloupě ztratíme balon a soupeř to pěkně uklidí k tyči. My takové štěstí nemáme," mrzí Kylíška.

To fotbalisté Velké Bíteše mají formu jako hrom. Tým trenéra Františka Klusáka po třech výrazných domácích výhrách v řadě uspěl poprvé i na cizím pažitu. Výhra v Čáslavicích znamenala pátý bodový zisk v řadě. „O naší formě to moc nehovoří. Ze začátku přeboru jsme nebyli kompletní, teď už jsme, takže očekávám od týmu i nějaké výsledky," zůstává náročný kouč při zemi. Ten si je vědom, že jeho svěřenci poprvé skórovali šťastně, z rohu.

„Šlo o šťastný gól, brankáři by se tohle stávat nemělo. Jenže po souhře tří chyb a zbytečné penaltě se hra i skóre bleskově vyrovnaly, vypadli jsme z role," vzpomíná kormidelník Bíteše. Po přestávce podržela hosty i další standardní situace. „Šancí jsme sice měli mnohem víc, ale s výkonem jsem hodně nespokojený," nebere si servítky Klusák.