O první rozruch se postaral hostující špílmarchr Marcel Šimek, který mohl v úvodu otevřít skóre, ale ani nadvakrát domácího brankáře Klubala nepřekonal a ze druhé dorážky nastřelil Plichta tyč. Pak přišla 25. minuta a pod sprchy se předčasně za faul bez míče poroučel právě Šimek.

„Jeho vyloučení ani komentovat nebudu. Je to hráč, kterému můžete všechno říkat stokrát a on si to stejně udělá po svém. Je pravda, že celou dobu byl soupeřem okopáván jako řepa, ale oplácet se nemá. Možná, že mohl dostat žlutou, ale k tomu se už nebudu vracet," mávl rukou trenér Čáslavic-Sádku Petr Kylíšek.

Jaroměřice využily početní výhodu ve 35. minutě, kdy se trefil levačkou na přední tyč Pitourovy branky Neumann. Ovšem další příležitosti hostitelů zůstaly v úvodním dějství nevyužity.

„Nám pomohla nedisciplinovanost Šimka, který byl podle mého namotivovaný až moc, ale kdyby dostal za to žlutou, tak bych neprotestoval. Než se soupeř z jeho vyloučení vzpamatoval, tak jsme jej dostali pod tlak, ale nevyužili toho gólově," komentuje jaroměřický kouč Antonín Salák.

Jeho svěřenci mohli po změně stran zvýšit, ale Czucz trefil ve druhém poločase tyč a Hověz po kličce gólmanovi netrefil branku.
Báli se o výsledek

Pak domácí znervózněli a brankové příležitosti začali mít i hosté. Ovšem Plichta po špatné rozehrávce nabídnutou příležitost nevyužil, po samostatném nájezdu nechal vyniknout Klubala. Pojistku přidal tři minuty před koncem do otevřené obrany Czucz.

„Ve druhém poločase jsme začali dobře, ale neproměnili několik šancí a tím Čáslavice udrželi ve hře. Pak jsme se dostali do útlumu a hosté měli stoprocentní šanci, kterou nedali. Chybovali jsme zbytečně v rozehrávce a nakonec nás vysvobodil jeden brejk. Bylo to utrápené vítězství," hodnotí Salák.

Zklamání zavládlo na druhé straně. „Výsledek neodpovídá předvedené hře. Co dokážeme spálit za šance je až neuvěřitelné, ale fotbal se hraje na góly a ty my nedali," uznal hostující lodivod.

Jeho tým na lepší výsledek rozhodně měl. „Kdybychom šli do vedení, tak jsme na bodový zisk mohli dosáhnout. I v deseti jsme mohli vyrovnat. Šancí na to bylo dost. Při vší úctě k soupeři, byl také tragický, ale prosadil se střelecky," uzavřel hodnocení Kylíšek.