Oba kluby dělí od sebe jen 20 kilometrů, pouhé dva body a tři příčky v tabulce nejvyšší soutěže na Vysočině. Aktuálně sedmé Budějovice za poslední tři kola narozdíl od soupeře neprohrály. Naposledy uhrály cenný bod na půdě silné Přibyslavi.

„Remíza byla spravedlivá," v tomto duchu hodnotil středeční duel na Havlíčkobrodsku trenér Petr Kylíšek. Ten by zítra rád bodoval i doma. „V tabulce pravdy jsme na nule, tak bychom to rádi změnili," přeje si uspět moravskobudějovický lodivod. „Na zápas se těšíme a chceme ho zvládnout," doplňuje šéf budějovické lavičky.

Do sestavy se mu vrací stoper Ondřej Busta, který v zápase vloženého 15. kola chyběl z pracovních důvodů. „S ním budeme silnější," hlásí Kylíšek, jehož klíčový obránce uplatňuje své přednosti v hlavičkových soubojích zejména při standardních situacích.

Co se týče složení kádru, zítřejší soupeř je na tom mnohem hůře. „Sestavu máme totálně rozbitou. I v Humpolci hráli Tobolka a Morkus s horečkami a Křivánek měl angínu, k tomu další zranění hráči. Nedá se nic dělat, musíme dát příležitost i klukům z béčka," nevymlouvá se kouč Jemnicka Pavel Klejdus.

Hostující kormidelník flintu do žita nehází. „Čeká nás v Budějovicích těžký zápas, ale my nemáme co ztratit a budeme bojovat. Fotbal nemá logiku, my se o dobrý výsledek popereme a uvidíme," burcuje Klejdus.