Jakubovští jsou s letní přípravou spokojeni. Trenér Pavel Dvořák si pochvaluje mladý a perspektivní hráčský kádr s věkovým průměrem 25 let, který se od loňska příliš nezměnil.


Druhý nejlepší střelec loňského ročníku soutěže Aleš Pacas je jednou z Dvořákových zbraní.


A kouč bude hodně spoléhat i na brankářskou dvojici Miroslav Klíma, David Pacas. „Byť je jasnou jedničkou zkušený Klíma, tak Pacas je mladý šikovný gólman, který si musí na svou šanci ještě počkat. Ale je schopen kdykoli nastoupit a Mirka plnohodnotně zastoupit,“ říká k brankářské otázce Dvořák.


A hráči Jakubova budou hrozit i ze standardních situací. V kádru totiž mají Tomáše Tržila, obránce s vytříbenou kopací technikou.


Jakubov nastřílel v přípravě 18 gólů


Navíc tým posílil o defenzivního záložníka Aleše Kopečka, který přichází na roční hostování z Jaroměřic nad Rokytnou. Trenér s ním chce vyztužit střed zálohy.


Dvořák si dosavadní průběh přípravy pochvaluje. „Odehráli jsme spoustu kvalitních utkání se silnými soupeři, ve kterých jsme obdrželi pouhých 6 gólů a 18 jich nastříleli,“ bilancuje jakubovský lodivod.


A jaké má jeho tým cíle pro novou sezonu? „S mladým a perspektivním mužstvem by pro mě osobně bylo velkým zklamáním, kdybychom hráli o záchranu. Představuji si, že mančaft bude hrát minimálně klidný střed tabulky,“ avizuje Dvořák.
Naopak tým Boroviny řeší generační problém a nedostatek hráčů. Proto se sedmý tým loňského ročníku krajského přeboru dobrovolně vzdal vyšší soutěže a přihlásil se do I. B třídy.


Borovina: jediná remíza


Teď bude jejich prvořadým úkolem zkonsolidovat omlazený kádr a postupně se vrátit na dřívější úroveň.


V přípravě ale trenér vždy postrádal několik hráčů, což se projevovalo na výsledcích.


Kvůli tomu se příprava nevydařila výsledkově. Borovina dosáhla pouze jediné remízy s Přibyslavicemi (3:3). V ostatních herních testech šel tým od porážky k porážce. Tu nejtěžší utrpěl s Velkou Bíteší (1:5).


Ale i přes problémy našel asistent trenéra Michal Klusák pozitiva. „Kluci se mohli přesvědčit o tom, že týmy z nižších soutěží nejsou o moc slabší a že nebude snadné postoupit zpět do krajského přeboru,“ upozorňuje Klusák.

JIŘÍ OBORNÝ